- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρεμιέρα αύριο για το πετρέλαιο θέρμανσης - Ποιοι δικαιούνται επίδομα και πόσο
Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα μίλησε για την τιμή εκκίνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και για την αύξηση των περιστατικών νοθείας στα καύσιμα.
Αύριο, Τρίτη (15/10) ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, η τιμή εκκίνησής του διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 ευρώ/λίτρο.
Η τιμή αυτή όπως επεσήμανε η κ. Ζάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, αφορά τις αστικές περιοχής και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν γεωπολιτικές εξελίξεις, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.
«Ούτε την παραμονή θα ξέρουμε, αλλά υποθετικά η τιμή εκκίνησης αναμένεται από 1,10 έως 1,20 ευρώ/λίτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Οι αλλαγές είναι από τα διυλιστήρια. Αυτή τη στιγμή η απλή αμόλυβδη στην Αττική και Θεσσαλονίκη είναι 1,75 - 1,80, ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38», συνέχισε η κ. Ζάγκα.
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για νοθευμένα καύσιμα
Παράλληλα, η κ. Ζάγκα αναφέρθηκε στο φαινόμενο της νοθείας καυσίμων που συναντάται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα ενώ οι καταγγελίες πληθαίνουν.
«Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με το νέο νόμο υπήρξε περιστατικό που αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη», τόνισε.
«Ο δικός μας χώρος γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια κι αν δω κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 φυσικά πονηρεύομαι», πρόσθεσε.
Τέλος, αναφέρθηκε στο παράνομο – λαθραίο ναυτιλιακό καύσιμο τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ σωστά υποχρέωσε με τσιπάκι σε τελωνεία και πλωτά μέσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινές αλλαγές σε διαδρομές λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ
H δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και στα νησιά του Ιονίου
Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ για τον θάνατο του ηθοποιού
Πόσοι επαναπατρισμοί έχουν γίνει συνολικά από τις 3 Μαρτίου
Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές φωνές της εποχής
Το σημερινό σκίτσο του
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.