Καύσωνας: Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - «Θα κινηθούμε σε πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης»
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Καύσωνας: Έρχεται δελτίο επιδείνωσης και πορτοκαλί προειδοποίηση - Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Κύμα καύσωνα, που θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία στους 42 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται τις επόμενες ώρες. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, προανήγγειλε την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ και προειδοποίησε ότι «κινούμαστε σε πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης».
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει ότι «το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα #Meteoalarm της #Eumetnet. Το έκτακτο θα ισχύσει από την Τρίτη, αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους και πιθανόν από φαινόμενα».
Στην ανάρτησή του στο Χ παραθέτει το μετεώγραμμα της Αθήνας, «στο οποίο παρατηρούμε την βραχεία διατήρηση της ζέστης την Τετάρτη και Πέμπτη και τη σημαντική πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο. Αργότερα - πλέον ως τάση - υπάρχει μικρή και ομαλή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία δεν αξιολογείται ως σημαντική».
🎯 ΕΝ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) June 10, 2024
✅Αρχικά θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον… pic.twitter.com/vo7Cqei7z4
Καύσωνας προ των πυλών: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις θερμοκρασίες σήμερα
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα η θερμοκρασία στη χώρα μας θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 38 και τοπικά πιθανώς τους 39 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι - απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί και στα ανατολικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και πιθανώς τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 και πιθανώς τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πού εντοπίζονται αυξητικές τάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Προκλήθηκε λόγω ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.