Ελλαδα

Μαθητές φύτεψαν 57 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Από τους μαθητές υπήρξε η δέσμευση να φροντίζουν και να περιποιούνται αυτά τα 57 δέντρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές φύτεψαν 57 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
Μαθητές φύτεψαν 57 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών © ΕΡΤ

Τέμπη: Μαθητές φύτεψαν 57 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων - Από τους μαθητές υπήρξε η δέσμευση να φροντίζουν και να περιποιούνται αυτά τα δέντρα 

Την μνήμη των 57 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών πριν από 14 μήνες, τίμησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ERTNews, μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Τυρνάβου φύτευσαν 57 ελαιόδεντρα σε δημοτική έκταση που παραχωρήθηκε από τον δήμαρχο, ειδικά για αυτή τη δράση ευαισθητοποίησης. Για να υλοποιηθεί υπήρξε η συναίνεση του δημάρχου Τυρνάβου, Στέλιου Τσικριτσή, ο οποίος παραβρέθηκε και συμμετείχε μάλιστα ο ίδιος στη συμβολική ενέργεια των μαθητών, φυτεύοντας μια ελιά.

Από τους μαθητές υπήρξε η δέσμευση να φροντίζουν και να περιποιούνται αυτά τα 57 δέντρα 

Η δράση είχε πολυποίκιλο χαρακτήρα (περιβαλλοντικό, εθελοντικό, απονομής δικαιοσύνης, ευαισθησίας & αλληλεγγύης, συναισθηματικό & ανθρωπίνων σχέσεων), αφού εξ’ άλλου περιλαμβάνονται ως στόχοι στο πρόγραμμα σπουδών, στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία».

Από τους μαθητές υπήρξε η δέσμευση να φροντίζουν και να περιποιούνται αυτά τα 57 δέντρα και όλο το χώρο, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που θα είναι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, καθώς επίσης και για την περαιτέρω αξιοποίησή του από τον τομέα Γεωπονίας του σχολείου.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ