Ελλαδα

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα - Ποιοι απεργούν αύριο 28 Φεβρουαρίου

Τι ισχύει αύριο για λεωφορεία, μετρό και πλοία

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απεργία ταξί
Απεργία Ταξί: Σήμερα 27 και αύριο 28 Φεβρουαρίου © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Απεργία Ταξί: Σήμερα 27 και αύριο 28 Φεβρουαρίου - Τι ισχύει αύριο για λεωφορεία, μετρό και πλοία

Απεργία για τα ταξί σήμερα Τρίτη (27.2) και αύριο Τετάρτη (28.2). Στις 10:30 οι οδηγοί θα προχωρήσουν σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czflij219ps1)

Απεργία Ταξί: Σήμερα 27 και αύριο 28 Φεβρουαρίου - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας

Οι οδηγοί ταξί αναμένεται να συγκεντρωθούν στην οδό Σπύρου Πάτση στις 10:30 και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Μεταφορών. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες, κατά το μήκος της διαδρομής. Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ΤΑΞΙ, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους παραπάνω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της κινητοποίησης. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czf81nkkq5v5)

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, ταξί και πλοία

Εν όψει της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, αποφάσεις για το πώς θα μετακινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), λαμβάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα, στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

24ωρη απεργία και στις γραμμές του Μετρό

Την ίδια ώρα, και τα πλοία δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czeuicz5yy9d)

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Κλειστές και οι Τράπεζες

Απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024 πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). «Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας!». Την απόφαση αυτή παίρνουν εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, με τις μαζικές Γενικές τους Συνελεύσεις, συσκέψεις και άλλες μορφές οργάνωσης.

Στο απεργιακό μέτωπο περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής, εκτός από τα εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, και οι εξής δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόλου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ελασσόνας, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Θεσπρωτίας, Θήβας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λακωνίας, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Ορεστιάδας, Παλλεσβιακό, Πάτρας, Πειραιά, Σαλαμίνας, Σάμου, Τρικάλων, Φωκίδας.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Λογιστών, Φαρμάκου, Ειδικής Αγωγής, Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), Τύπου – Χάρτου, Εμφιαλωμένων Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Χημικής Βιομηχανίας, Θεάματος – Ακροάματος, Ηλεκτρολόγων (στάση εργασίας), Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων.

Οι καθηγητές κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Οι καθηγητές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της 28ης του Φλεβάρη και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από τον απαράδεκτο θάνατο 57 συμπολιτών μας στα Τέμπη που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε πως ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι πολιτικές που βάζουν τα κέρδη ως το πρώτιστο, έχουν ολέθρια αποτελέσματα για το λαό και την κοινωνία. Οφείλουμε να αντισταθούμε στις πολιτικές της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων αγαθών και της λιτότητας.

Η κυβέρνηση, παρότι δεν περιορίζεται πια από τα μνημόνια, αρνείται να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και παραπλανά τους/τις εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο με τις πενιχρές αυξήσεις που έδωσε από 1-1-24 (40€ καθαρά το μήνα, δηλαδή ούτε 1,5€ ευρώ τη μέρα) ενώ ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ψευδώς πως η μέση καθαρή αύξηση για τους/τις Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ. Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, με τα οποία οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, η κυβέρνηση λειτουργεί με την συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής της λιτότητας, η οποία οδηγεί τους/τις εργαζόμενους/ες στο Δημόσιο σε μια παρατεταμένη λιτότητα.

Οι νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί, που καλούνται να υπηρετήσουν στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 400-500 ευρώ τον μήνα, αμείβονται με μόλις 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Το ίδιο ισχύει και για άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους/τις δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι/ες μαζί ενωτικά και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες στον Ιδιωτικό Τομέα. Απαιτούμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, πραγματικές αυξήσεις, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Αθήνα, ώρα 11:00πμ, πλατεία Κλαυθμώνος»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ