- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο υπερμαραθωνοδρόμος Ν. Κόντης τρέχει 400χλμ. στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
Από την Αθήνα ως το «σημείο μηδέν»
Τέμπη: Υπερμαραθωνοδρόμος τρέχει 400χλμ. στη μνήμη των θυμάτων
Ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης τρέχει ήδη μια διαδρομή 400χλμ. από την Αθήνα έως το «σημείο μηδέν» στην μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.
Ο Νίκος Κόντης ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 08:00 το πρωί από την Αθήνα και θα τρέξει περίπου 400 χιλιόμετρα και να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλει ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ.
Η εκκίνηση έγινε από τον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα στις 08:00 του Σαββάτου. Ξεκινώντας την δεύτερη ημέρα στα 120χλμ. και ώρα 04:00 ξημερώματα θα περάσει από την Λιβαδιά, στα 170χλμ. θα είναι στην Αμφίκλεια στις 11:00 με 13:00, συνεχίζει Μπράλλο στα 190χλμ. περίπου στις 16:00 έως 18:00, μετά στα διόδια Θερμοπυλών 18:00 με 19:00 στα 205χλμ. μετά Λαμία στα 220χλμ. έπειτα Κέντρο Υγείας Δομοκού στα 240χλμ. και ώρα 22:00 με 00:00.
Την τρίτη ημέρα και ώρα 04:00 με 06:00 φτάνει στο Νέο Μοναστήρι στα 260χλμ. στα Παλιοφάρσαλα 08:00 με 10:00 και 280χλμ. , Εβρίδιο 290χλμ., Χαλκιάδες-Χαρά -Ζάππειο 310χλμ. στις 13:00 με 15:00 έπειτα θα κατευθυνθεί στις Καρυές και στην συνέχεια θα φτάσει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας στις 17:00 περίπου και μετά από 380χλ.
«Η κίνηση δεν είναι συμβολική»
Μιλώντας στο Action 24 αναφέρει πως: «Η κίνηση δεν είναι συμβολική. Οι περισσότεροι κάθονται και βλέπουν και κρίνουν από μακριά, εγώ αποφάσισα να κάνω ενέργειες μαζί με όσους έχασαν τα αγαπημένα τους άτομα, τους τραυματίες και όλο τον κόσμο που πιστεύει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, για να ζήσουμε πιο ελεύθερα, πιο δημοκρατικά και πιο δίκαια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.