Ελλαδα

Παγώνη για στρεπτόκοκκο: Όταν οι γονείς δουν αυτό το σύμπτωμα στα παιδιά, να πάνε αμέσως στον γιατρό

Επιπλοκές θα υπάρξουν αν δεν ξεκινήσει άμεσα η αγωγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Παγώνη για στρεπτόκοκκο: Ποια συμπτώματα πρέπει να ανησυχούν τους γονείς
Παγώνη για στρεπτόκοκκο: Ποια συμπτώματα πρέπει να ανησυχούν τους γονείς © Unsplah+/ Getty Images

 Παγώνη για στρεπτόκοκκο: Ποια συμπτώματα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα (9.02) στο MEGA αναφέρθηκε στην ανησυχία που υπάρχει λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου και στο σημάδι εκείνο στα παιδιά που πρέπει να κινητοποιήσει αμέσως τους γονείς και να το οδηγήσουν στον γιατρό.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε: «Όλη την Ελλάδα την έχει πιάσει φοβία με τον στρεπτόκοκκο και λογικό είναι γιατί είναι πολλά τα… Επειδή είχαμε αρκετούς θανάτους στα μικρά παιδιά, οι μητέρες έχουν πανικοβληθεί και είναι λογικό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz0a9rqexol5)

»Ωστόσο δεν χρειάζεται πανικός, αν γίνει έγκαιρη διάγνωση και μπει σε θεραπεία, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τις επιπλοκές δηλαδή πνευμονία, εγκεφαλίτιδα κλπ. Οι μητέρες πρέπει να ξέρουν ότι μόλις το παιδάκι ξεκινήσει και περιγράψει ότι πονάει ο λαιμός του γιατί κάνει φαρυγγοαμυγδαλίτιδα, παίρνεις τηλέφωνο τον παιδίατρο, του λες την κλινική εικόνα του παιδιού, δίνει οδηγίες, κάνει το strep test και αμέσως μπαίνει σε θεραπεία.

»Επειδή ο στρεπτόκοκκος είναι σε μεγάλη έξαρση, αμέσως, είτε είναι ενήλικας και έχει υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει να πάμε στον γιατρό, να μπορέσει να βγάλει τη διάγνωση και να σταματήσει η εξέλιξη της νόσου» πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ