Ελλαδα

Πολυχρονόπουλος: «Θα απολογηθώ μόνο στην ελληνική Δικαιοσύνη»

Οι πρώτες δηλώσεις μετά τις κατηγορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολυχρονόπουλος: «Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στην ελληνική Δικαιοσύνη»
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Kωσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τις κατηγορίες

Την πρόθεσή του να λογοδοτήσει μόνο στη Δικαιοσύνη εξέφρασε ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο MEGA ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», ξεκαθάρισε πως ο ίδιος θα απαντήσει για όσα του καταλογίζονται μόνο στην ελληνική Δικαιοσύνη και σε όλους όσοι έβαλαν έστω και ένα ευρώ στην οργάνωση.

Όπως είπε όποιος τον αναζητά θα τον βρει στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου». «Είμαι στον ”Άλλον Άνθρωπο” και είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ. Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στη δικαιοσύνη, όταν με καλέσει, και στους ανθρώπους που έχουν βάλει έστω και ένα ευρώ. Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που έρχονται εδώ και βοηθούν, και τον κόσμο που πίστευε και πιστεύει σε μένα», είπε χαρακτηριστικά. 

Kατηγορίες για ξέπλυμα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αφού, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας, από το 2020 συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με τη μητέρα του και τον γαμπρό του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ. Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Διατάσσουμε τη δέσμευση κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Σύμφωνα με τους ελεγκτές τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο στους λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων και από εκεί γίνονταν κινήσεις χρημάτων προς εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, ενώ ταυτόχρονα γίνονταν και αναλήψεις μετρητών. Επιπλέον, οι ελεγκτές ξεσκόνισαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει λογαριασμό σε κάποια τράπεζα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ