Ελλαδα

«Ο Άλλος Άνθρωπος» ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος - Η απάντηση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Κατηγορείται ότι αποκόμισε 600.000 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλλος Άνθρωπος - Κ. Πολυχρονόπουλος ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος
Άλλος Άνθρωπος - Κ. Πολυχρονόπουλος ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος

Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας, «ο Άλλος Άνθρωπος» ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την αρμόδια αρχή, καθώς κατηγορείται ότι με μέλη της οικογένειάς του έχουν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία έχει αποκομίσει περίπου 600.000 ευρώ. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αρνείται τις κατηγορίες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αφού, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας, από το 2020 ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με τη μητέρα του και τον γαμπρό του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ. Στο πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Διατάσσουμε τη δέσμευση κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Σύμφωνα με τους ελεγκτές τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο στους λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων και από εκεί γίνονταν κινήσεις χρημάτων προς εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, ενώ ταυτόχρονα γίνονταν και αναλήψεις μετρητών. Επιπλέον, οι ελεγκτές ξεσκόνισαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει λογαριασμό σε κάποια τράπεζα.

«Ο Άλλος Άνθρωπος» - Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στα περί ξεπλύματος χρήματος 

Σε δηλώσεις του στον Alpha, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αρνήθηκε κάθε κατηγορία. «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cypntyfa1i8h)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ