- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Με άρμα της ΕΜΑΚ απεγκλωβίστηκαν οι τρεις άνδρες από την κορυφή Κυράς Φυλής
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των τριών ανδρών - Πώς έγινε η διάσωση
Κακοκαιρία Avgi - Φυλή: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των τριών ανδρών - Πώς έγινε η διάσωση
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τριών ανδρών που εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους από το βράδυ της Τρίτης στη Φυλή Αττικής.
Σε εξέλιξη επιχείρηση #απεγκλωβισμού τριών ανδρών στην περιοχή Κορυφή Κυράς και δύο αντρών στην περιοχή Ρετσινάδες στη Φυλή Αττικής. Επιχειρούν 16 #πυροσβέστες με 5 οχήματα και την Ο.Ο.Ε.Δ. της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) January 31, 2024
Ο απεγκλωβισμός τους έγινε από άρμα της 1ης ΕΜΑΚ, που κατάφερε να προσεγγίσει τα τρία άτομα. Ο δρόμος παραμένει κλειστός, ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η «περιπέτεια» των τριών εγκλωβισμένων ανδρών
Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλουν πυροσβέστες και στελέχη του στρατού προκειμένου να καθαρίσουν το δρόμο και να φτάσουν στο όχημα που έχει εγκλωβιστεί στον ορεινό όγκο της Φυλής και στο οποίο επιβαίνουν τρεις άνδρες. Η επιχείρηση που έχει στηθεί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού οι αρχές, θέλουν να έχουν φτάσει στους τρεις άνδρες, προτού πέσει το φως της ημέρας.
Τα τρία άτομα, για λόγους υγείας που επιβεβαίωσαν και τα στελέχη της ΕΜΑΚ που έφτασαν περπατώντας στο σημείο όπου βρίσκεται εγκλωβισμένο το όχημα, ζήτησαν από τις αρχές να παραληφθούν από ελικόπτερο, καθώς τους είναι αδύνατο να περπατήσουν τόσα χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.
Οι καιρικές συνθήκες επιβαρύνουν το έργο απεγκλωβισμού
Το πρόβλημα είναι πως από το πρωί επικρατούν στην περιοχή της Φυλής άνεμοι εντάσεως εως και εννέα μποφόρ, οι οποίοι καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση του εναέριου μέσου, ενώ δημιουργούνται δίνες ανάμεσα στα βουνά που δημιουργούν επιπλέον προβλήματα ασφαλείας στους χειριστές του ελικοπτέρου.
Ειδικό μηχάνημα του στρατού συμμετέχει στις προσπάθειες καθαρισμού του οδικού δικτύου ώστε τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν στο σημείο της διάσωσης προτού νυχτώσει. Κατ’ αρχάς για λόγους ορατότητας και κατά δεύτερον επειδή το βράδυ οι θερμοκρασίες θα είναι εξαιρετικά χαμηλές και θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη υγεία των τριών ανδρών.
Καλά στην υγεία τους οι τρεις άνδρες
Η ενημέρωση πάντως που υπάρχει προς το παρόν από τα μέλη της ΕΜΑΚ που είναι στο πλευρό τους είναι πως προς το παρόν, οι τρεις άνδρες είναι καλά στην υγείας τους, εμφανώς ταλαιπωρημένοι, ωστόσο η θερμοκρασία στην περιοχή είναι ήδη χαμηλή και κάθε λεπτό που περνάει οι συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.