Ελλαδα

Με άρμα της ΕΜΑΚ απεγκλωβίστηκαν οι τρεις άνδρες από την κορυφή Κυράς Φυλής

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των τριών ανδρών - Πώς έγινε η διάσωση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με άρμα της ΕΜΑΚ απεγκλωβίστηκαν οι τρεις άνδρες από την κορυφή Κυράς Φυλής
Φωτογραφία Αρχείου © (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Κακοκαιρία Avgi - Φυλή: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των τριών ανδρών - Πώς έγινε η διάσωση 

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τριών ανδρών που εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους από το βράδυ της Τρίτης στη Φυλή Αττικής.

Ο απεγκλωβισμός τους έγινε από άρμα της 1ης ΕΜΑΚ, που κατάφερε να προσεγγίσει τα τρία άτομα. Ο δρόμος παραμένει κλειστός, ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyt0svhzugt5)

Η «περιπέτεια» των τριών εγκλωβισμένων ανδρών

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλουν πυροσβέστες και στελέχη του στρατού προκειμένου να καθαρίσουν το δρόμο και να φτάσουν στο όχημα που έχει εγκλωβιστεί στον ορεινό όγκο της Φυλής και στο οποίο επιβαίνουν τρεις άνδρες. Η επιχείρηση που έχει στηθεί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού οι αρχές, θέλουν να έχουν φτάσει στους τρεις άνδρες, προτού πέσει το φως της ημέρας.

Τα τρία άτομα, για λόγους υγείας που επιβεβαίωσαν και τα στελέχη της ΕΜΑΚ που έφτασαν περπατώντας στο σημείο όπου βρίσκεται εγκλωβισμένο το όχημα, ζήτησαν από τις αρχές να παραληφθούν από ελικόπτερο, καθώς τους είναι αδύνατο να περπατήσουν τόσα χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyswb378i96x)

Οι καιρικές συνθήκες επιβαρύνουν το έργο απεγκλωβισμού 

Το πρόβλημα είναι πως από το πρωί επικρατούν στην περιοχή της Φυλής άνεμοι εντάσεως εως και εννέα μποφόρ, οι οποίοι καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση του εναέριου μέσου, ενώ δημιουργούνται δίνες ανάμεσα στα βουνά που δημιουργούν επιπλέον προβλήματα ασφαλείας στους χειριστές του ελικοπτέρου.

Ειδικό μηχάνημα του στρατού συμμετέχει στις προσπάθειες καθαρισμού του οδικού δικτύου ώστε τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν στο σημείο της διάσωσης προτού νυχτώσει. Κατ’ αρχάς για λόγους ορατότητας και κατά δεύτερον επειδή το βράδυ οι θερμοκρασίες θα είναι εξαιρετικά χαμηλές και θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη υγεία των τριών ανδρών.

Καλά στην υγεία τους οι τρεις άνδρες 

Η ενημέρωση πάντως που υπάρχει προς το παρόν από τα μέλη της ΕΜΑΚ που είναι στο πλευρό τους είναι πως προς το παρόν, οι τρεις άνδρες είναι καλά στην υγείας τους, εμφανώς ταλαιπωρημένοι, ωστόσο η θερμοκρασία στην περιοχή είναι ήδη χαμηλή και κάθε λεπτό που περνάει οι συνθήκες γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ