Ελλαδα

Το «τρίγωνο» των χρυσοθήρων: Καταγγελίες για «θανάσιμη παγίδα» και πώς συνδέεται με τον Μπάμπη

Τα «σημάδια» και οι ιστορίες για θαμμένους θησαυρούς στην επίμαχη περιοχή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεσολόγγι: Το «τρίγωνο» των χρυσοθήρων - Η περιοχή που ενώνει νοητά τρεις αρχαιολογικούς χώρους
© Glomex/MegaLiveNews

Μεσολόγγι: Το «τρίγωνο» των χρυσοθήρων - Τα «σημάδια» και οι ιστορίες για θαμμένους θησαυρούς στο Μεσολόγγι

Η σορός του Μπάμπη Κούτσικου που βρέθηκε στο Μεσολόγγι έφερε ξανά στο προσκήνιο μια περιοχή που έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις τοπικές αρχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cynvrayjuyuh)

Το «τρίγωνο» στο Μεσολόγγι που μαγνητίζει επίδοξους χρυσοθήρες

Στις γύρω περιοχές που στον χάρτη δημιουργούν ένα νοητό τρίγωνο οι αρχές έχουν εντοπίσει αρχαιοκάπηλους και χρυσοθήρες που επιδιώκουν να βρουν πολύτιμα χρυσαφικά. Τα σήμεια από ανασκαφές όπως αναφέρει και στο ρεπορτάζ του το Mega είναι έκδηλα, ενώ οι χρυσοθήρες «οργώνουν» την περιοχή. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πολύ συχνά βλέπουν σημεία του τριγώνου σκαμμένα, ακούν θορύβους που προδίδουν κινήσεις χρυσοθήρων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cynvvrptnys9)

Η περιοχή ενώνει τρεις αρχαιολογικούς χώρους

Επιπλέον, κάτοικοι στο τρίγωνο των χρυσοθήρων αποκαλύπτουν ότι ένα μικρό εκκλησάκι χτίστηκε σε ένα βράδυ για να καλύψει τα ίχνη παράνομης ανασκαφής.

«Έσκαψαν, βρήκαν κουτιά με λίρες, τις πήραν και έχτισαν το εκκλησάκι γρήγορα για να μην αποκαλυφθούν», αποκαλύπτει κάτοικος.

Η περιοχή στην ουσία ενώνει νοητά τρεις αρχαιολογικούς χώρους. Αυτόν της Καλυδώνας, με εκείνους της Πλευρώνας και τον Οινιάδων.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος, μιλώντας στο MEGA είπε: «Το τετράδιο που βρίσκεται στα χέρια των αρχών του Μεσολογγίου είναι πραγματικός θησαυρός για τις διωκτικές αρχές. Αναγράφονται πάρα πολλά ονόματα σε αυτό το τετράδιο. Δίπλα υπάρχουν ποσά. Κάποια πόσα είναι σβησμένα, προφανώς έχουν επιστραφεί».

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Μεσολογγίου, Χρήστος Τέγας, ανέφερε από την πλευρά του: «Καταγγελίες έχουν γίνει πολλές φορές για κάποιους λάκκους που βρίσκονται κοντά σε εκκλησίες».

Για θανάσιμη παγίδα κάνουν λόγο οι συγγενείς προηγούμενων θυμάτων

Στην ευρύτερη περιοχή τις προηγούμενες δεκαετίες υπήρξαν άλλες δύο περιπτώσεις θανάτων που θεωρήθηκαν από την αστυνομία ως πνιγμοί. Οι συγγενείς όμως κάνουν λόγο για δολοφονίες.

Ο Βασίλης Δημαράς βρέθηκε νεκρός το 2016 στις όχθες του Εύηνου ποταμού. Ο γάμπρος του μίλησε στο Mega λέγοντας:

«Ο Βασίλης δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Βγήκα γιατί το ρεπορτάζ σας υποστήριξε πως η ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία στον κουνιάδο μου είπε πως δεν ήταν χτυπημένος. Έχω όλες τις αποδείξεις πως ήταν χτυπημένος και πως ήταν εν ζωή όταν τον πέταξαν στη ποτάμι. Υπάρχει ένα χτύπημα πίσω από το αυτί, μία μελανιά. Δεν υπάρχει περίπτωση, όπως υποστήριξε ο τεχνικός μας σύμβουλος, ο νεκρός να χτυπηθεί και να μελανιάσει. Επίσης, στο τριχωτό της κεφάλης υπήρχε αίμα που είχε πήξει. Μέσα στο νερό που βρέθηκε ο Βασίλης, δεν υπήρχε περίπτωση να πήξει», είπε αρχικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyn1avle2wix)

«Λίγο καιρό πριν χαθεί, μου είχε εκμυστηρευτεί πως ήθελε ένα μηχάνημα για λίρες γιατί είχε δει κάποιους να ψάχνουν. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή και είδε ανθρώπους που του γνώριζε και τον έβγαλα από την μέση. Δεν είχε κανέναν λόγο Νοέμβρη μήνα να βγάλει τα ρούχα του, να κάνει τι; Η περιοχή που βρήκε ο Βασίλης είναι 20 λεπτά μακριά από εκεί που βρέθηκε ο Μπάμπης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ