Ελλαδα

Απομονωμένος στον Κορυδαλλό ο 51χρονος κρεοπώλης

Οι «προφητικές» ερωτήσεις για τη ζώη στις φυλακές - Τα νέα ερωτήματα από τις έρευνες

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Απομονωμένος στον Κορυδαλλό ο 51χρονος κρεοπώλης
© Unsplash

Μεσολόγγι: Απομονωμένος στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης - Οι «προφητικές» ερωτήσεις για τη ζώη στις φυλακές - Τα νέα ερωτήματα από τις έρευνες

Απομονωμένος, χωρίς πολλές κουβέντες και επαφές είτε με τον συγκρατούμενο του είτε με τους δεσμοφύλακες, περνά το πρώτο του 24ωρο στις φυλακές ο 51χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cynv0iz14fgh)

Ρωτούσε στο κελί στο Μεσολόγγι για τη ζωή στη φυλακή ο 51χρονος κρεοπώλης

Ο τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού, επιβεβαιώνει στην πράξη τα όσα του είχε μεταφέρει στο κελί του αστυνομικού τμήματος Μεσολογγίου ο τότε συγκρατούμενος του για κλοπή ελαιολάδου νεαρός άνδρας, για το πως δηλαδή είναι η ζωή στην φυλακή. Οι ερωτήσεις του κρεοπώλη εκείνο το Σαββατόβραδο στον Ρομά συγκρατούμενο του, για το πότε προαυλίζεται ο κρατούμενος, τι προσέχεις, με ποιόν μιλάς κλπ αποδείχθηκαν προφητικές και ενδεχομένως να γνώριζε τι τον περιμένει και για αυτό τον λόγο αγωνιούσε να μάθει πως είναι η ζωή στη φυλακή.

Στον Κορυδαλλό, ο συγκρατούμενος του είναι βαρυποινίτης για υποθέσεις ναρκωτικών. Ήταν μια ασφαλής επιλογή, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., αφού ο συγκεκριμένος δεν έχει δείξει επιθετικές τάσεις και έτσι, η ένταξη του κρεοπώλη στο σωφρονιστικό σύστημα, αναμένεται να γίνει υπό ομαλές συνθήκες.

Που εστιάζει η αστυνομία τις έρευνές της στο Μεσολόγγι 

Την ίδια ώρα, στο Μεσολόγγι, οι έρευνες συνεχίζονται από την αστυνομία και τον στρατό για τον εντοπισμό τόσο του κυνηγετικού όπλου, όσο και του κινητού τηλεφώνου του 31χρονου Μπάμπη. Οι αστυνομικοί θέλουν και τα δύο αντικείμενα για ξεχωριστούς λόγους.

Την μεν καραμπίνα, διότι πιστεύεται πως με αυτή πυροβολήθηκε ο Μπάμπης, το δε κινητό επειδή ένα λεπτό μετά την επιβίβαση του 31χρονου στο όχημα του κρεοπώλη, στο κινητό του ενεργοποιείται μια «συνεδρία». Μια εφαρμογή μέσω της οποίας υπάρχει διαδικτυακή επαφή με κάποιο πρόσωπο.

Οι εκτιμήσεις των αρχών - Tα νέα ερωτήματα που προκύπτουν 

Μια εκτίμηση των αρχών είναι πως ο Μπάμπης, κάτι φοβόταν για αυτό τον λόγο πήρε μαζί του την καραμπίνα αλλά και για τον ίδιο λόγο ενεργοποίησε την συνεδρία στο κινητό του, ώστε κάποιος να τον ακούει καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της «βόλτας» με τον 51χρονο. Βέβαια, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για ποιο λόγο αυτό το άτομο δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής να καταθέσει στις αρχές.

Μήπως επειδή δεν ήταν τελικά φίλος, όπως πίστευε ο Μπάμπης; Πρόκειται για ένα σενάριο που δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί οι οποίοι εάν δεν καταφέρουν να εντοπίσουν το κινητό, δεν θα έχουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Βέβαια, αυτό που έχουν ενημερώσει οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στις έρευνες με ειδικά μηχανήματα για τον εντοπισμό των δύο προαναφερόμενων αντικειμένων, είναι ότι το κινητό έχει κάλυμμα από αλουμίνιο και πιθανότατα δεν θα εντοπιστεί από τα υπάρχοντα μηχανήματα.

Τα ερωτήματα που υπάρχουν βέβαια σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά και είναι δουλειά των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να τα απαντήσουν πριν την εκδίκαση της υπόθεσης. Η βόλτα ήταν πρόσχημα για μια ενέδρα θανάτου; Συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα στην δολοφονία του Μπάμπη; Ποιος τον δολοφόνησε τελικά; Που πέταξαν το κινητό και την καραμπίνα; Αυτές και αρκετές ακόμη ερωτήσεις καλούνται να απαντήσουν οι αρχές, με τους συγγενείς του Μπάμπη να επιμένουν πως στην δολοφονία εμπλέκονται περισσότερα άτομα πέραν του 51χρονου κρεοπώλη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ