Ελλαδα

Σκυμμένος ο Μπάμπης όταν δέχθηκε τα πυρά - Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή

Πώς εξελίσσονται οι έρευνες στο Μεσολόγγι

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκυμμένος ο Μπάμπης όταν δέχθηκε τα πυρά - Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ

Μεσολόγγι: Πώς εξελίσσονται οι έρευνες - Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του Μπάμπη Κούτσικου, βρίσκονται οι αστυνομικοί οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του κινητού και άλλων ενδεχομένως στοιχείων που θα βοηθήσουν στις περαιτέρω έρευνες των αρχών.

Στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Μπάμπη, από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της «Anubis», οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται εως και αυτή την ώρα. Οι αστυνομικοί έχουν μια πρώτη ενημέρωση πως ο δράστης πυροβόλησε με φορά από πάνω προς τα κάτω και πλάγια, όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cym5b1nlx3nd)

Μεσολόγγι: Έρευνες για την καραμπίνα από τις αρχές

Το εάν είναι το όπλο του Μπάμπη ή άλλο όπλο, είναι ερώτημα το οποίο προς το παρόν, δεν μπορεί να απαντηθεί. Για να συμβεί αυτό πρέπει να βρεθεί η καραμπίνα αλλά και το φυσίγγι του όπλου που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος.

Οι αστυνομικοί αναμένουν το πλήρες πόρισμα του ανακριτή ώστε να προχωρήσουν στις υπόλοιπες κινήσεις τους. Μάλιστα μέσα στα επόμενα 24ωρα, θα κληθεί εκ νέου στην Ανακρίτρια Μεσολογγίου ο κατηγορούμενος ώστε να απαντήσει σε νέες ερωτήσεις μετά και την ανεύρεση της σορού του Μπάμπη.

Από τις σαρώσεις που έχουν κάνει οι αστυνομικοί από κάμερες κυκλοφορίας και κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έχει ήδη ολοκληρωθεί ένα πλάνο με όλους όσοι κινήθηκαν την επίμαχη ώρα της εξαφάνισης. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με άλλες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, και άλλα ευρήματα από την αστυνομική έρευνα επανεκτιμώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες που διενεργούν τις έρευνες.

Σημείο-κλειδί στις έρευνες στο Μεσολόγγι το κινητό τηλέφωνο

Για κατάθεση έχουν κληθεί ήδη κάποια εκ των ατόμων που φαίνονται να έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την υπόθεση. Μάλιστα, το κινητό του ενός φαίνεται να περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που «πιάνει» η κεραία κινητής τηλεφωνίας, να εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή. Η κλήση τους για συμπληρωματική κατάθεση θεωρείται δεδομένη, μόλις πάρουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η οικογένεια του 31χρονου από την πλευρά της, αναμένει το πράσινο φως από τους αρμόδιους ώστε να προχωρήσει στην ταφή του ανθρώπου τους, που αναζητούσαν επί 18 ημέρες. Ειδικά τον τελευταίο καιρό μόνοι τους, αφού οι έρευνες των πυροσβεστών και των αστυνομικών, στο πεδίο δηλαδή σε χωράφια και άλλους χώρους ενδιαφέροντος, είχαν σταματήσει μετά το πρώτο 10ήμερο της εξαφάνισης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ