Ελλαδα

Συνταξιούχος δασκάλα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κιλκίς

Διέθεσε 20.000 ευρώ για να φτιάξει και να εξοπλίσει το ιατρείο του χωριού της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η συνταξιούχος δασκάλα από το Κιλκίς που δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο
Η συνταξιούχος δασκάλα από το Κιλκίς που δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο © Youtube / Eidisis.gr - Η ενημερωτική πύλη του Κιλκίς

Κιλκίς: Συνταξιούχος δασκάλα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο - Μίλησε συγκινημένη για την απόφασή της

Ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο δώρισε στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Κιλκίς συνταξιούχος δασκάλα από το χωριό Μεγάλη Βρύση. 

Η συνταξιούχος δασκάλα, Σοφία Προκοπίδου, πούλησε το διαμέρισμά της και προσέφερε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κιλκίς, μετά τον θάνατο του αδερφού της, ενώ εξόπλισε και το Κέντρο Υγείας Μεγάλης Βρύσης. Η κ. Προκοπίδου διέθεσε 20.000 ευρώ για να φτιάξει και να εξοπλίσει το ιατρείο του χωριού της, ενώ πρόσφερε 250 κουβέρτες στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη συνταξιούχο τίμησε για την κοινωνική της προσφορά ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς. Όπως είπε στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Κώστας Παπανικολάου, «η κ. Προκοπίδου από τη Μεγάλη Βρύση, πρόσφερε στη μνήμη των προσφύγων γονιών της και του αδελφού της, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κιλκίς. Ακόμη, εξόπλισε το Κέντρο Υγείας Μεγάλης Βρύσης και ενίσχυσε οικονομικά ανθρώπους από τον τόπο της που είχαν ανάγκη». 

«Τη σημασία των προτύπων, όπως η κ. Προκοπίδου, για να κάνουμε βήματα μπροστά» επισήμανε στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. «Δεν μπορούμε να προχωρούμε ως κοινωνία, όταν αγνοούμε τα πρότυπα που είναι δίπλα μας, την ώρα που έχουμε ανάγκη προτύπων», επισήμανε.

Πώς η συνταξιούχος δασκάλα πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη δωρεά

Ιδιαίτερα συγκινημένη, η συνταξιούχος δασκάλα μίλησε για την απόφασή της να προχωρήσει στη συγκεκριμένη δωρεά. Όπως είπε, όταν πέθανε ο αδελφός της, αποφάσισε να πουλήσει το διαμέρισμα, που είχε στην κατοχή της και να δωρίσει το ασθενοφόρο στη μνήμη του. Πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει και πάλι να κάνει μια δωρεά. «Αυτό μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Και από το υστέρημα ο καθένας μπορεί να δώσει κάτι, αρκεί να θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας», τόνισε.

Τον Νοέμβριο του 2023 άλλη μία ηλικιωμένη γυναίκα από το Μεσολόγγι είχε δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης, έχοντας πουλήσει ένα χωράφι και διαθέσει τις οικονομίες της. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ