Ελλαδα

Γηροκομείο στα Χανιά: Διώξεις και για εγκληματική οργάνωση

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Χανίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το γηροκομείο «Αγία Σκέπη» στα Χανιά
Εξελίξεις στην υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά © EUROKINISSI / ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Γηροκομείο στα Χανιά: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους κατηγορούμενους - Δίωξη για εγκληματική οργάνωση

Σε δίκη (και) με την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση θα παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι στην πολύκροτη υπόθεση του Γηροκομείου της Αγίας Σκέπης στα Χανιά, όπου τον Απρίλιο του 2021 διαπιστώθηκαν δεκάδες «ύποπτοι» θάνατοι ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, o Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Χανίων με το οποίο είχε αφαιρεθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης από το κατηγορητήριο. Στη δικογραφία έχουν περιληφθεί 32 υποθέσεις θανάτων ηλικιωμένων για τους οποίους «δέθηκαν» κατηγορίες, ενώ από την έρευνα των Αρχών διαπιστώθηκε πως σε διάστημα 6 χρόνων (2015-2021) πέθαναν τουλάχιστον 293 ηλικιωμένοι.

Οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2022 και είχαν προφυλακιστεί. Ωστόσο, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, αποφυλακίστηκαν όλοι με περιοριστικούς όρους.

Γηροκομείο στα Χανιά: Ποιοι θα βρεθούν το εδώλιο

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, σχετικά με τις κακουργηματικές κατηγορίες για τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, στο εδώλιο θα καθίσουν οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής, οι δύο γιατροί και δύο εργαζόμενοι, ενώ είχε απαλλαχτεί από τις κατηγορίες ένας τρίτος εργαζόμενος. Οι αρχικές κατηγορίες αφορούσαν τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (για τις δύο ιδιοκτήτριες, 70 και 45 ετών σήμερα, και για τον 52χρονο γιατρό της μονάδας ο οποίος υπέγραφε τα πανομοιότυπα πιστοποιητικά θανάτου).

Στους υπόλοιπους τρεις (ψυχίατρο και δύο νοσηλεύτριες) απαγγέλθηκε η κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Επιπρόσθετα, και στους έξι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ