Ελλαδα

Συλλήψεις για τη δολοφονία των Ρουμπέτη και Σκαφτούρου

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia»

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
Περιπολικό © Eurokinissi

 ΕΛΑΣ: Συλλήψεις για τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του Γιάννη Σκαφτούρου

Σε συλλήψεις επιχειρησιακών στελεχών ομάδας δολοφόνων που αναλάμβαναν συμβόλαια θανάτου, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για άνδρες οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στις δολοφονίες του Βασίλη Ρουμπέτη, του κουμπάρου του Διονύση Μουζακίτη και του Γιάννη Σκαφτούρου.

Οι δράστες προσήχθησαν αρχικά στα γραφεία της ασφάλειας και μέσα σε λίγο χρόνο συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι αλλοδαποί από χώρα των Βαλκανίων.  Οι αστυνομικοί για αρκετό καιρό παρακολουθολυσαν τα τηλέφωνα αρκετών υπόπτων για συμμετοχή σε μαφιόζικες ομάδες και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις προτού υπάρξουν αντίποινα από άλλες ομάδες

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένα από τα βασικά στελέχη της «Greek Mafia». Ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο» και υπήρξε το δεξί χέρι του διαβόητου Βασίλη Στεφανάκου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018.

Υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές με γνωστότερη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Στο «βιογραφικό» του υπήρχαν συμβόλαια θανάτου αλλά και εκβιασμοί.

Οι εκτελεστές γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα του 2022 έφτασαν στο εξοχικό του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι δράστες, αφού μπήκαν στην αυλή του εξοχικού του 55χρονου θύματος, άρχισαν να πυροβολούν, ενώ στον χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον 15 άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο ο οποίος κατά πληροφορίες, πριν πέσει νεκρός. Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ένας 45χρονος, συγγενής εξ αγχιστείας του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος φαίνεται πως τράβηξε όπλο και κυνήγησε για αρκετή ώρα τους δράστες.

Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς επιχείρησαν να κυνηγήσουν τους δράστες, που αναγκάστηκαν πιθανότατα λόγω βλάβης να εγκαταλείψουν μια από τις μηχανές διαφυγής τους. 

Ανήμερα του Πάσχα ο 55χρονος, Γιάννης Σκαφτούρος, η οικογένειά του και οι φίλοι τους, έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι. Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου συνδέθηκε με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, και τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης είχε απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές για μία σειρά από σοβαρά αδικήματα που αφορούσαν εμπλοκή σε δολοφονία, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομά του μαζί με του Στεφανάκου και του Βλαστού είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες για συμμορίες της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς κι άλλα αδικήματα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος λίγο πριν αποφυλακιστεί και ενώ κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, η οποία είχε αποδοθεί σε μέλη της αλβανικής μαφίας. Η πόρτα των φυλακών άνοιξε τελικά πριν από τρία χρόνια για τον Γιάννη Σκαφτούρο μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την υπόθεση του επονομαζόμενου συνδικάτου του εγκλήματος, στο οποίο αποδόθηκε και η απαγωγή Παναγόπουλου.

Η δολοφονία Ρουμπέτη

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, φέρεται να ήταν το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου και αποφυλακίστηκε λίγο μετά την δολοφονία του, τον Ιανουάριο του 2018. Έκτοτε έδινε το παρόν σε αστυνομικό τμήμα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα τις 8ης Ιουνίου έπεσε νεκρός μαζί με έναν φίλο του όταν τους πλησίασαν δύο άτομα, τα οποία άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου που επέβαιναν και με καλάσνικοφ τους «γάζωσαν».

Ο Βασίλης Ρουμπέτης ήταν γνωστός στις αρχές για υποθέσεις που αφορούν ανθρώπους της νύχτας αλλά και για οπαδική βία. Μάλιστα, είχε συλληφθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο νεαρός είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ. Στις 29 Μαρτίου 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου. Το 2012 ο οδηγός ταξί, κατά δήλωση του, Βασίλης Ρουμπέτης καταδικάστηκε για συνέργεια στη δολοφονία του Φιλόπουλου.

Ο δεύτερος νεκρός, ο Διονύσης Μουζακίτης, βρισκόταν «στα ραντάρ» της αστυνομίας για διάφορες υποθέσεις, ενώ είχε στενές σχέσεις με τον Ρουμπέτη. Οι δυο τους, ανήκαν στην παλιά φρουρά και έπρεπε να βγουν από τη μέση, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών, μια και παραμένει σε εξέλιξη το ξεκαθάρισμα ανάμεσα στους ανθρώπους της νύχτας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ