Ελλαδα

Greek Mafia: Ομάδα 17 ατόμων έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. - Έχουν ταυτοποιηθεί οι επτά

«Κορυφή του παγόβουνου» οι δυο συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου - Ρουμπέτη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΒΑΣΙΛΗ ΡΟΥΜΠΕΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΥ
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΒΑΣΙΛΗ ΡΟΥΜΠΕΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Greek Mafia: Ομάδα 17 ατόμων έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. - Έχουν ταυτοποιηθεί οι επτά εξ αυτών - Οι ανακοινώσεις του διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής Ιωάννη Σκούρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Greek Mafia. Μια ομάδα 17 ατόμων φαίνεται να απαρτίζουν τη συμμορία Ελλήνων και αλλοδαπών οι οποίοι αναλάμβαναν να φέρουν εις πέρας συμβόλαια θανάτου, με το κατάλληλο αντίτιμ. Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν από τις αρχές, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον πέντε άτομα, ενώ 10 ακόμη άτομα φέρονται να συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην μαφιόζικη συμμορία.

«Γνωστοί στις αρχές»

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο Ιωάννη Σκούρα «αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφία, ναρκωτικά, όπλα κ.α.».

Σημαντικά ευρήματα ήταν ένα αποτύπωμα που βρέθηκε σε μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία  του Γιάννη Σκαφτούρου, στην αυλή του σπιτιού του αλλά και γενετικό υλικό σε άλλη επίθεση της οργάνωσης. Σύμφωνα πάντα με τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες εκτός από την επίθεση στον «Θείο Τζο» (Γ.Σκαφτούρο), εμπλέκονται στην διπλή δολοφονία των Ρουμπάτη-Μουζακίτη στον Κορυδαλλό καθώς και σε μια απόπειρα δολοφονίας ενός Ρωσοπόντιου.

Επίσης τα μέλη της ίδιας σπείρας φαίνεται πως σχετίζεται με την εμπρηστική επίθεση σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο, συγγενικού προσώπου ενός εκ των θυμάτων των δολοφόνων και άλλες μικρότερης σοβαρότητας επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως στην επίθεση κατά του Γιάννη Σκαφτούρου οι δράστες είχαν ρίξει τουλάχιστον 23 κάλυκες, 1 βολίδα και 4 θραύσματα βολίδας, ενώ στην επιφάνεια της μηχανής βρέθηκαν τα αποτυπώματα.

Στην επίθεση κατά των Μουζακίτη και του κουνιάδου του Ρουμπέτη εντοπίστηκαν στον τόπο 50 κάλυκες και 5 βολίδες. Εδώ όμως, οι δράστες, έκαναν ένα ακόμη μοιραίο λάθος, πέρα από τα αποτυπώματα δύο μελών της οργάνωσης που βρέθηκαν στο όχημα, εντοπίστηκαν και τα κινητά τηλέφωνα δύο μελών της οργάνωσης.

Η σχέση με την βιομηχανική αποθήκη

Η δράση της σπείρας φαίνεται πως έχει σχέση με την έφοδο σε βιομηχανική αποθήκη στις 16 Ιουνίου 2023, όταν εμβόλισαν με όχημα την είσοδο αφού ακινητοποίησαν έναν υπάλληλο, προκάλεσαν πυρκαγιά σε -23- μηχανήματα παρασκευής καπνικών προϊόντων, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με οχήματα, ένα εκ των οποίων ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, αναγκάζοντάς τους να το εγκαταλείψουν. Το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν αποτυπώματα που ανήκουν σε δύο μέλη της οργάνωσης και ανέκυψαν στοιχεία που συνδέουν ακόμα ένα μέλος με τους εμπρησμούς.

Στην κατοχή των μελών της σπείρας, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων τρία πιστόλια, ένα περίστροφο,  πλήθος γεμιστήρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων καθώς και ειδικό σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ