- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το σκίτσο του Αρκά για την τεκνοθεσία και τα άδεια έδρανα (εικόνα)
Μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Αρκάς: Το σκίτσο του για την τεκνοθεσία μία ημέρα μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο
Σκίτσο εμπνευσμένο από την πολιτική επικαιρότητα δημιούργησε και δημοσίευσε ο Αρκάς, μία ημέρα μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.
Ο σκιτσογράφος επιλέγει ως φόντο του μηνύματός του άδεια έδρανα της Βουλής, θέλοντας - ίσως - να καταδείξει τις αποστάσεις που έχουν πάρει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που αναμένεται να έρθει στη Βουλή τον Φεβρουάριο. «Στη νομοθεσία για την τεκνοθεσία παρά τη νουθεσία πρβλέπεται σοβαρή αδ(ε)ιαθεσία», γράφει ο Αρκάς στο σκίτσο του.
Posted by ARKAS -The Original Page on Wednesday, January 10, 2024
Γάμος ομοφύλων και τεκνοθεσία: Ο Μητσοτάκης δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία
Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ εκτίμησε ότι ο διάλογος για το θέμα δεν θα κρατήσει πολύ, ενώ για τους βουλευτές είπε ότι είναι θέμα συνείδησης και δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία. «Όμως πρέπει και εγώ και όσοι πιστεύουν στο νομοσχέδιο αυτό να πείσουμε τους βουλευτές μας και ενδεχομένως να μεταπείσουμε και κάποιους οι οποίοι μπορεί να έχουν αρνητική στάση», συνέχισε, ενώ για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς δήλωσε: «Οι βουλευτές ψηφίζουν, όχι οι Υπουργοί. Και με τη βουλευτική τους ιδιότητα προσέρχονται σε αυτή την ψηφοφορία. Όμως, προφανώς, όταν κάποιος είναι Υπουργός υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση σε μία συλλογική απόφαση που παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο.
»Θέλω να θυμίσω ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, από τους Υπουργούς. Αλλά και αυτό θα σας έλεγα είναι μία λεπτομέρεια, διότι ξέρω πολύ καλά ότι για να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, από τη στιγμή που εκτιμώ ότι δεν θα το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς είναι σημαντικό να μπορέσουμε να πείσουμε και βουλευτές και από άλλα κόμματα να το ψηφίσουν».
Διαβάστε επίσης ---> Δικαιώματα και ομόφυλα ζευγάρια: Απορίες που δημιούργησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή
Φωτιά ξέσπασε ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο - Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.