Ελλαδα

Κ.Παππάς για απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας: Τίθεται θέμα πολιτικών συμπαθειών

«Περί τέχνης, λογοκρισίας αλλά κυρίως υποκρισίας» κάνει λόγο ο κομίστας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κ.Παππάς για απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας: Τίθεται θέμα πολιτικών συμπαθειών
Κ.Παππάς για απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας: Τίθεται θέμα πολιτικών συμπαθειών © Facebook/Κωνσταντίνος Παππάς

Ελληνική σημαία: Πήρε θέση στο ζήτημα ο Κωνσταντίνος Παππάς - «Στέκονται δίπλα στην καλλιτέχνιδα επειδή αυτό εξυπηρετεί τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες»

Ο κομίστας, Κωνσταντίνος Παππάς του οποίου το έργο είχε απομακρυνθεί από το Comicdom ως εθνικιστικό, με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίρνει θέση στη πρόσφατη περίπτωση απομάκρυνσης της ροζ ελληνικής σημαίας από την έκθεση στο προξενείο Νέας Υόρκης.

Στην ανάρτησή του τόνιζει πως «τίθεται θέμα πολιτικών συμπαθειών». «Οι ίδιοι υποκριτές που στέκονται δίπλα στην καλλιτέχνιδα, στέκονται επειδή αυτό εξυπηρετεί τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες». Μάλιστα αναφέρει το γεγονός πως το έργο του λογοκρίθηκε, ενώ αν το μήνυμα παρουσιάζει την ελληνική κοινωνία ως σεξιστική, πατριαρχική, γεμάτη δυνάστες το μήνυμα είναι καλό και αξίζει να το προωθήσουμε.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Παππά

«Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση που τα μέσα ενημέρωσης ενοχλούνται για τη λογοκρισία στην Τέχνη όταν τα ίδια μέσα ενοχλήθηκαν με το δικό μου έργο. Σήμερα μας μιλάνε για αντιδημοκρατικές πρακτικές, απολυταρχικό καθεστώς, αυταρχικές διαθέσεις και καταπάτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ελευθερία του λόγου όταν πρόκειται για την Τέχνη.

Πού ήταν όλοι αυτοί στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ήταν μαζί με τους λογοκριτές μου. Με κακοχαρακτήρισαν και προσπάθησαν να κάνουν ζημιά στο καλλιτεχνικό μου έργο. 

Τίθεται θέμα πολιτικών συμπαθειών. Αν εξυπηρετείς ένα αφήγημα ή ένα άλλο. Ή είσαι με τους μεν ή με τους δε. Δεν υπάρχει κοινωνικός πολιτισμός.

Οι ίδιοι υποκριτές που στέκονται δίπλα στην καλλιτέχνιδα, στέκονται επειδή αυτό εξυπηρετεί τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. 

Αν το μήνυμα σου παρουσιάζει την ελληνική κοινωνία ως σεξιστική, πατριαρχική γεμάτη δυνάστες το μήνυμα είναι καλό και αξίζει να το προωθήσουμε. Αν το μήνυμα σου μιλάει για θυσίες, ιδανικά και την έννοια του καθήκοντος, τότε δεν χωράς στον καλλιτεχνικό χώρο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ