- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη
«Ο καιρός θερμοκρασιακά θα θυμίζει περισσότερο Πάσχα παρά Χριστούγεννα» αναφέρει
Xριστούγεννα 2023: Τι καιρό θα κάνει στις γιορτές - «Ο καιρός θερμοκρασιακά θα θυμίζει περισσότερο Πάσχα παρά Χριστούγεννα» αναφέρει
O μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε κάποια στοιχεία για τον καιρό την περίοδο των εορτών και κατέστη σαφές πως «δεν θα υπάρξουν χιονισμένα Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά».
Στην ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως «Από το 1990 μέχρι και το 2010, σταθήκαμε τυχεροί στο να δούμε χιόνι την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων μόνο 4 φορές. Λογικό θα πει κανείς μιας και θεωρητικά είμαστε μόλις στην αρχή του Χειμώνα, οπότε και οι πιθανότητες να συναντήσουμε τον λευκό επισκέπτη τουλάχιστον χαμηλά ή και σε πόλεις όπου ζούνε οι περισσότεροι, είναι πολύ μικρές».
Ο καιρός το διάστημα από 14 έως 20 Δεκεμβρίου
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη, «Το διάστημα αυτό παρατηρούμε μια μετατόπιση των υψηλών βαρομετρικών πιέσεων της νοτιοδυτικής Ευρώπης ανατολικότερα και βορειότερα. Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει και την είσοδο πολύ θερμών αερίων μαζών στο εσωτερικό της Μεσογείου οδηγώντας σε μείωση των επεισοδίων βροχόπτωσης στη χώρα μας και σε ένα “διάλλειμα” από τον καιρό του νοτιά με τον βοριά να παίρνει το πάνω χέρι για περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο. Θερμοκρασιακά φαίνεται και πάλι να είμαστε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα για τα δυτικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα».
Ο καιρός το διάστημα από 21 έως 31 Δεκεμβρίου
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει για το δεκαήμερο των εορτών πως: «Στο διάστημα αυτό φαίνεται να οδηγούμαστε και πάλι σε ένα συνηθισμένο για τη χώρα μας καιρικό μοτίβο, ένα καιρικό μοτίβο που επικρατεί τις τελευταίες αρκετές ημέρες και που επιτρέπει στα βαρομετρικά χαμηλά από τη βορειοδυτική Ευρώπη να κινηθούν πιο εσωτερικά στη Γηραιά Ήπειρο φτάνοντας και στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι θα συναντήσουμε και πάλι τον καιρό του νοτιά με τα επεισόδια βροχόπτωσης να αυξάνονται ιδιαίτερα καθώς θα πηγαίνουμε προς τις τελευταίες ημέρες του έτους. Θερμοκρασιακά θα είμαστε και πάλι πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».
To συμπέρασμα του μετεωρολόγου
«Φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα πιο θερμό καιρικό μοτίβο με τον καιρό θερμοκρασιακά τουλάχιστον να θυμίζει περισσότερο Πάσχα παρά Χριστούγεννα τηρουμένων πάντα των αναλογιών και λαμβάνοντας υπόψη και την μεγάλη διάρκεια της νύχτας σε σχέση με την ημέρα. Οι βροχές δεν φαίνεται να απουσιάζουν με εξαίρεση την περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα που φαίνεται να υποχωρούν αρκετά, ενώ σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά ακόμη και για τα περισσότερα χιονοδρομικά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και νησιά του Αιγαίου
Έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών - Έκτακτη λεωφορειακή σύνδεση από τον ΟΑΣΑ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.