- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Γιορτινή Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε το εντυπωσιακό έλατο στην Αριστοτέλους
Ένα δέντρο από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής ύψους 17 μέτρων
Χριστούγεννα 2023: Φωταγωγήθηκε έλατο ύψους 17 μέτρων στην Αριστοτέλους. Ένα δέντρο από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής στόλισε την πλατεία με τα χιλιάδες φώτα του
Τα χριστουγεννιάτικα της «φόρεσε» κι επίσημα απόψε η Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να δίνει το έναυσμα για να ανάψουν τα 100.000 λαμπιόνια led του εντυπωσιακού έλατου που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το δέντρο, ύψους 17 μέτρων, από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής έλαμψε παρουσία χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν στο κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης για να θαυμάσουν το χριστουγεννιάτικο σκηνικό, το οποίο πλαισιώνεται από μία φάτνη, ένα καρουζέλ και ξύλινα σπιτάκια φιλανθρωπικών δράσεων.
Ο δήμαρχος λίγο προτού πατήσει το κουμπί για να ανάψει το δέντρο κι έχοντας δίπλα του δυο παιδάκια, τον Διαμαντή και την Μαργαρίτα, μετέφερε θερμές ευχές σε όλους ενόψει των Χριστουγέννων, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς των εορταστικών εκδηλώσεων και τους εργαζόμενους του δήμου.
O Γιάννης Πλούταρχος τραγούδησε στη τελετή
Το εορταστικό κλίμα πλαισιώθηκε με συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή, Γιάννη Πλούταρχου, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή πλαισιωμένος από τα παιδιά του, Γιώργο και Κατερίνα Κακοσαίου αλλά και τον Δημήτρη Χρυσοχοϊδη.
Τη γιορτή για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργώντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα με τις μελωδίες της.
Κατά την εορταστική περίοδο θα λειτουργεί και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Σε δεκάδες ξύλινα σπιτάκια θα πωλούνται χριστουγεννιάτικα δώρα, φαγητά, παραδοσιακά γλυκίσματα και ζεστά ροφήματα έως τις 5 Ιανουαρίου 2024.
Τις τελευταίες ημέρες σταδιακά άναβε ο χριστουγεννιάτικος φωτισμός σε όλη την πόλη. Ηδη έχει τοποθετηθεί ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, όπως επίσης «ντύθηκαν» με λαμπιόνια οι κεντρικοί οδικοί άξονες, οι κολόνες της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης αλλά και γειτονιές.
Στις περιοχές της Τούμπας και της Τριανδρίας άναψαν ήδη τα δέντρα, ενώ η κάθε δημοτική κοινότητα θα έχει δική της χριστουγεννιάτικη γειτονιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και νησιά του Αιγαίου
Έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών - Έκτακτη λεωφορειακή σύνδεση από τον ΟΑΣΑ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.