- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προφυλακίστηκαν ο «εγκέφαλος» και ο «λογιστής» του κυκλώματος απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ
Ελεύθεροι οι άλλοι 3 με καταβολή εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ
Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή 2 κατηγορούμενοι - Ελεύθεροι οι άλλοι 3 με καταβολή εγγυοδοσίας
Με τους δύο από τους πέντε κατηγορούμενους, που βρέθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, να οδηγούνται στην φυλακή ολοκληρώθηκε η απολογητική διαδικασία για την υπόθεση ψευδών συνταγογραφήσεων, που φέρεται να έχει προκαλέσει ζημιά στον Οργανισμό, η οποία υπολογίζεται σε ποσό άνω των 500 χιλιάδων ευρώ.
Προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση κρίθηκαν ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος , πρόεδρος ορισμένων εκ των εμπλεκόμενων εταιρειών και παράγοντας σε αθλητικό Σύλλογο της Βόρειας Ελλάδας και ένας λογιστής, στον οποίο τα στοιχεία της δικογραφίας αποδίδουν κεντρικό ρόλο στην διαχείριση των επίμαχων νομικών σχημάτων.
Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Βαρύ το κατηγορητήριο
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν προσωρινά ελεύθερους τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που απολογήθηκαν νωρίτερα ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, αποφασίζοντας ότι πρέπει να καταβάλλουν χρηματική εγγύηση που ορίστηκε σε ποσά από 8 έως και 10 χιλιάδες ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι , οι οποίοι αρνούνται το κατηγορητήριο σε βάρος τους, είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδές βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υπόθεση αφορά την έκδοση ψευδών παραστατικών για την προμήθεια υγειονομικού υλικού σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εν αγνοία τους, σε συνεργασία με γιατρούς που παρείχαν έναντι αμοιβής τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.
Σύμφωνα με την δικογραφία , η δράση των κατηγορούμενων φαίνεται να έχει ξεκινήσει το 2018 , ενώ σύντομα οι δικαστικές αρχές θα ζητήσουν εξηγήσεις και από τους εμπλεκόμενους γιατρούς .
Μάλιστα σε καταθέσεις τους κάποιοι εκ των ασθενών τα ΑΜΚΑ των οποίων εμφανίζονται στις επίμαχες ψευδείς συνταγές, φαίνεται να λένε πως δεν γνωρίζουν καν τους γιατρούς που συνταγογράφησαν με τα στοιχεία τους. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις , τα ΑΜΚΑ που χρησιμοποιήθηκαν αφορούσαν ασθενείς που δεν βρίσκονται στην ζωή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.