Ελλαδα

Κομπίνα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Γνωστός παράγοντας του αθλητισμού ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες

Πώς δρούσε η οργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κομπίνα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Γνωστός παράγοντας του αθλητισμού ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες
Κομπίνα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Γνωστός παράγοντας του αθλητισμού ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

ΕΟΠΠΥ: Γνωστός παράγοντας του αθλητισμού συνελήφθη για την κομπίνα με λεία 539.847 ευρώ - Πώς δρούσε η οργάνωση

Πρώην πρόεδρος ομάδας μπάσκετ της Βορείου Ελλάδος, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας παράνομων συνταγογραφήσεων που εξαπάτησε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
Το κύκλωμα «φέσωσε» με σχεδόν 600.000 ευρώ το ελληνικό δημόσιο, ενώ στη σπείρα φέρονται να εμπλέκονται και 29 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίον και ο εγκέφαλος της σπείρας, γνωστός στον χώρο της καλαθοσφαίρισης, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε για άλλα 33 άτομα.
Το κύκλωμα πραγματοποίησε 1.215 εικονικές εκτελέσεις συνταγογραφήσεων στους Α.Μ.Κ.Α. 653 ασφαλισμένων, με την ζημιά του δημοσίου να αγγίζει τις 539.847 ευρώ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxd8ifjmpdx5)

Είχαν στήσει δίκτυο εταιρειών εισαγωγής και παροχής προϊόντων

Η απάτη φέρεται να είχε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2018. Αυτό που προέκυψε από τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας ήταν πως οι 29 γιατροί έκαναν την παράνομη συνταγογράφηση εν αγνοία των ασθενών.

Μάλιστα, τα στοιχεία του Α.Μ.Κ.Α. των ασφαλισμένων εντοπίζονταν κατά βάση από ιδιωτική κλινική και διαγνωστικό κέντρο, συμφερόντων των εμπλεκομένων. Ενδιαφέρον έχει πως ένα ικανό μέρος των κερδών χρηματοδοτούσε τον αθλητικό σύλλογο ιδιοκτησίας του φερόμενος ως εγκεφάλου.

Την Τρίτη το πρωί οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν στον Ανακριτή Αθηνών, για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ