Ελλαδα

Απατεώνας απέσπασε 17 χρυσές λίρες από 83χρονη για δήθεν εγχείρηση της κόρης της

Πώς έστησε την κομπίνα o 59χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χέρια ηλικιωμένης γυναίκας
Η 83χρονη στη Φλώρινα πείστηκε ότι η κόρη της βρίσκεται όντως σε μεγάλη ανάγκη για την πραγματοποίηση εγχείρησης και έπεσε θύμα των απατεώνων © Unsplash / Danie Franco

Φλώρινα: Απάτη σε βάρος 83χρονης - Η κομπίνα με την οποία 59χρονος της απέσπασε 17 χρυσές λίρες

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μία 83χρονη γυναίκα στη Φλώρινα, αφού βρέθηκε στα δίχτυα 59χρονου απατεώνα, ο οποίος την έπεισε να του δώσει 17 χρυσές λίρες

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο συνεργοί του 59χρονου, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τηλεφώνησαν χθες το μεσημέρι σε 83χρονη στη Φλώρινα, προσποιούμενοι ο μεν άνδρας τον ιατρό νοσοκομείου και η δε γυναίκα την κόρη της 83χρονης. Της ανέφεραν ψευδώς ότι η κόρης της έχρηζε άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, κατεύθυναν την ηλικιωμένη να παραδώσει τα χρήματα στον 59χρονο, που μετέβη στο σπίτι της, με την 83χρονη να του παραδίδει δεκαεπτά χρυσές λίρες χρηματικής αξίας, περίπου 8.000 ευρώ. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη ο άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι λίρες που αποδόθηκαν στην 83χρονη, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας έντεκα εκατοστών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Χέρια πληκτρολογούν σε τηλέφωνο
Ηλικιωμένοι σε Φλώρινα και Ιωάννινα έπεσαν θύματα απατεώνων © Gilles Lambert/Unsplash

Η 83χρονη δεν ήταν το μόνο θύμα του 59χρονου και των συνεργών του

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι ο 59χρονος με πανομοιότυπο τρόπο κατάφερε και εξαπάτησε 89χρονο στην πόλη των Ιωαννίνων, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ, ενώ στην πόλη της Φλώρινας έγιναν άλλες πέντε απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 123.000 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ