Ελλαδα

Σε ποια λιμάνια παραμένει σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου λόγω κακοκαιρίας

Ποια δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλοία δεμένα στο λιμάνι της Ραφήνας
Ποια δρομολόγια αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά - Πού ισχύει απαγορευτικό απόπλου © EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Απαγορευτικό πλοίων: Η νεότερη ενημέρωση για τα λιμάνια στα οποία παραμένει σε ισχύ - Ποια δρομολόγια διεξάγονται κανονικά

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε ορισμένα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Κανονικά θα εκτελεστούν στις 10 το βράδυ τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο από πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που αναμένεται να υπάρξουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες 

Σήμερα (4.11), η ΕΜΥ εξέδωσε επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για την πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες. 

Στο έκτακτο δελτίο αναφέρει ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επιμείνουν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Για αύριο Κυριακή (5.11) αναφέρει ότι τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα καταγραφούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 
Οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις πρόσκαιρα έως και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (04-11-23).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ