Ελλαδα

H μαρτυρία ασθενούς στην Κέρκυρα που χειρουργήθηκε χωρίς ολική αναισθησία: «Είδα τον θάνατό μου με τα μάτια μου» (βίντεο)

ΕΔΕ στο νοσοκομείο για το περιστατικό, πιθανή αιτία η αστοχία μηχανήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χειρουργείο
© Unsplash Plus/Getty Images

Κέρκυρα: Ασθενής καταγγέλλει ότι χειρουργήθηκε χωρίς ολική αναισθησία - Επιβεβαιώνεται το περιστατικό από το νοσοκομείο, πιθανή αιτία η αστοχία μηχανήματος

Aίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία γυναίκας ότι χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη χωρίς ολική αναισθησία στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η ασθενής εισήχθη τη Δευτέρα (30/10) στο νοσοκομείο για να αφαιρέσει μία κοίλη στη σπονδυλική της στήλη.

Η μαρτυρία της γυναίκας

Όπως ανέφερε η ίδια στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, στο προστάδιο του χειρουργείου της χορήγησαν ενδοφλέβια αναισθησία για να τη διασωληνώσουν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwof4pv4xfeh)

Ωστόσο, μετά από λίγη ώρα, η γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της και αντιλήφθηκε πως έχει ξυπνήσει την ώρα του χειρουργείου.

«Είναι αυτό που λέμε ”είδα τον θάνατό μου με τα μάτια μου”. Δεν ήταν τόσο ο πόνος όσο αισθανόμουν ότι θα πάθω ανακοπή. Είναι αυτό που λέμε ”είχα Άγιο”. Δεν μπορούσα ούτε να αντιδράσω, πνιγόμουν με αυτό που είχα μέσα μου γιατί αυτό δεν ήμουν κοιμισμένη για να μην μπορώ να το αισθάνομαι», δήλωσε η γυναίκα.

Και συνέχισε: «Τελικά εγώ έκανα το χειρουργείο με μυοχαλαρωτική. Ούτε καν με τοπική αναισθησία. Όλο το χειρουργείο το άκουσα και το αισθάνθηκα. Μετά ήμουν εντελώς ξύπνια, άκουσα το ράψιμό μου, άκουσα τη ρίζα μου να την ψάχνουνε. Άκουσα τα πάντα».

Καθώς ήταν γυρισμένη μπρούμυτα και διασωληνωμένη, δεν μπορούσε να μιλήσει στους γιατρούς και γι'αυτό προσπάθησε να κουνήσει -όσο μπορούσε- τα χέρια και τα δάχτυλά της. Από την άλλη, σύμφωνα με τη μαρτυρία της ασθενούς, οι γιατροί νόμιζαν πως είχε πάθει επιληπτική κρίση.

«Άκουγα τον γιατρό μου, ο οποίος συνέχιζε να κάνει τη δουλειά του, να με χειρουργεί. Κάποια στιγμή που ένιωθε ότι τρανταζόμουν, λέει του αναισθησιολόγου "ρε φίλε μου ξυπνάει, τι κάνω;". Λέει "δεν καταλαβαίνω γιατί ξυπνάει, θα της δώσω άλλο λίγο". Άκουσα που είπε "το έβαλα", όμως εγώ παρέμενα ξύπνια».

Επιβεβαιώνεται το περιστατικό - ΕΔΕ στο νοσοκομείο

Πηγές του νοσοκομείου επιβέβαιωσαν στο MEGA το περιστατικό και έκαναν λόγο για δυσλειτουργία του μηχανήματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εγχείρηση ολοκληρώθηκε με τη γυναίκα να μην νιώθει πόνο, αλλά να έχει επίγνωση της διαδικασίας στο σώμα της.

«Ήρθαν οι γιατροί, μας ζήτησαν χίλιες φορές συγγνώμη, παραδεχτήκαν το λάθος τους, παραδεχτήκαν τα πάντα όλα», είπε η αδερφή της γυναίκας.

Στο νοσοκομείο διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση, με απόφαση της διοίκησης, προκειμένου να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Η ΕΔΕ είναι βαρύνουσας σημασίας από την στιγμή που στο εν λόγω νοσοκομείο πραγματοποιούνται περίπου 100 επεμβάσεις τον μήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ