Ελλαδα

Γνωστός στις αρχές ο Παλαιστίνιος που εισέβαλε σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα

Διάβαζε αποσπάσματα από το Κοράνι και φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγιος Παντελεήμονας: Γνωστός στις αρχές ο Παλαιστίνιος που προσήχθη για το επεισόδιο σε εκκλησία - Αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Γνωστός στις αρχές είναι ο νεαρός που συνελήφθη στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα © Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Άγιος Παντελεήμονας: Γνωστός στις αρχές ο Παλαιστίνιος που προσήχθη για το επεισόδιο σε εκκλησία - Αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Τακτικός… πελάτης των αστυνομικών υπηρεσιών και ψυχιατρικού ιδρύματος είναι ο νεαρός Παλαιστίνιος ο οποίος συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα να διαβάζει αποσπάσματα από το Κοράνι και να φωνάζει στα αραβικά «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Ο νεαρός άνδρας αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα και είναι γνωστός στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα για την αλλοπρόσαλλή συμπεριφορά του.

 Έχει προσαχθεί αρκετές φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής επειδή γινόταν πιεστικός σε κατοίκους της περιοχής να του δώσουν χρήματα για να πάρει κάτι να φάει αλλά και για επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε περαστικούς.

Μάλιστα έχει οδηγηθεί δύο φορές σε ψυχιατρικό ίδρυμα, όπου όμως οι γιατροί έκριναν πως δεν είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και πως δεν υπάρχει λόγος για τον εγκλεισμό του.

Ωστόσο το χθεσινό περιστατικό έχει προβληματίσει τις αρχές, αστυνομικές και δικαστικές καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του. Οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται πως στοχεύουν να τον οδηγήσουν για μια ακόμη ψυχιατρική αξιολόγηση καθώς χθες, Πέμπτη, το απόγευμα, μπορεί να μην απείλησε κάποιον με μαχαίρι ή να χτύπησε κάποιον άνθρωπο, ωστόσο, ήταν μια κλιμάκωση μιας συμπεριφοράς η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος έχουν ελέγξει και προσαγάγει αρκετές φορές τον συγκεκριμένο άνδρα, που είναι γνωστός στην περιοχή. Τον γνωρίζει και ο ιερέας του ναού που κάλεσε χθες τις αρχές, καθώς εμφανίζεται συχνά στα συσσίτια της εκκλησίας.

Ο ίδιος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται ότι ακριβώς έχει κάνει με τους αστυνομικούς να ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Άγιος Παντελεήμονας: Η δήλωση του Γιώργου Καλαντζή για το επεισόδιο

Αναφορικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε, χθες, στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αθήνας, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιώργος Καλαντζής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Χθες ένα νέο, απολύτως καταδικαστέο, περιστατικό εις βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών σημειώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθήνα. Η Ελληνική Αστυνομία για μια ακόμα φορά έπραξε το καθήκον της άμεσα και αποτελεσματικά.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που αναφέρονται αναλυτικά στις ετήσιες Εκθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τα περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, είναι σταθερά και με διαφορά το πρώτο θύμα επιθέσεων στην Ελλάδα. Είναι, επίσης, η μοναδική θρησκευτική κοινότητα που δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση με στόχο την πρόκληση θυμάτων στις 27 Δεκεμβρίου 2018 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από αναρχικούς στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Διονυσίου στην Αθήνα) και στις 21 Απριλίου 2020 (τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από ακραίο θρησκόληπτο χριστιανό που δήλωσε «Πολέμαρχος του Θεού» στη Μονή Πετράκη όπου στεγάζεται η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος).

Η Ελληνική Πολιτεία ήταν, είναι και ασφαλώς θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας όπως και όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων για την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και την ενεργή υποστήριξη των αξιών του αλληλοσεβασμού και του διαλόγου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ