Ελλαδα

Θεσσαλία: 19 κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε μία εβδομάδα - Αύξηση και στα κρούσματα κορωνοϊού

Εννέα περιστατικά λεπτοσπείρωσης καταγράφηκαν μόλις το τελευταίο 24ωρο στις πλημμυροπαθείς περιοχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμυρισμένη περιοχή στη Θεσσαλία και σπίτια σχεδόν κάτω από το νερό
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Πλημμύρες: 19 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης από τις 06/10 – Τα 9 κατεγράφησαν το τελευταίο 24άωρο

Αυξάνονται τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς μέσα σε μια εβδομάδα (από τις 6/10) καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα - μάλιστα, τα 9 από αυτά αφορούν το τελευταίο 24ωρο.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, στο σύνολο έχουν καταγραφεί 33 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, 6 εκ των οποίων νοσηλεύονται. Υπό διερεύνηση είναι άλλα 61 περιστατικά.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα, ο κ. Σερέτης τόνισε επίσης ότι καταγράφεται αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ χαμηλή παραμένει η νοσηρότητα στα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 1.366 προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Από αυτούς τους ασθενείς, καταγράφηκαν 26 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 194 περιστατικά λοίμωξης του αναπνευστικού, εκ των οποίων τα 98 ήταν κρούσματα του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στις νοσηλείες, υπάρχει μείωση των εισαγωγών των περιστατικών γαστρεντερίτιδας (τρεις το τελευταίο 24ωρο), αλλά έγιναν 14 νοσηλείες για λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Σε μια εβδομάδα σε 50 ελέγχους που έγιναν για λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού τα 35 δείγματα βγήκαν θετικά, ενώ σε 29 ελέγχους για γαστρεντερίτιδας τα 24 ήταν θετικά. Σε επίπεδο του τελευταίου 24ωρου, 9 στα 11 δείγματα ήταν θετικά για λοίμωξη του αναπνευστικού και 6 στα 7 θετικά για γαστρεντερίτιδα.

Τριαντόπουλος: 65 εκατ. μέσα σε ένα μήνα σε 14.000 πληγέντες

Παράλληλα, συνεχίζεται τόσο η καταβολή των αποζημιώσεων από πληρωμές πρώτης αρωγής, σε πληγέντες από τις πλημμύρες, καθώς και η κατάθεση αιτήσεων από δικαιούχους. Μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής έχουν γίνει 46.353 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 4.405 προσωρινές.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε ότι συνεχίζεται η όγδοη καταβολή αρωγής με πίστωση 11,2 εκατομμυρίων ευρώ σε 2.940 δικαιούχους για οικοσυσκευές. Την τελευταία εβδομάδα έχουν καταβληθεί 17,8 εκατομμύρια ευρώ σε 4.848 δικαιούχους και τον τελευταίο μήνα 65 εκατομμύρια ευρώ σε 14.000 δικαιούχους. Παράλληλα, συνεχίζονται οι αυτοψίες στο πεδίο.

Ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ