Ελλαδα

Μαρουσάκης: Πότε αναμένουμε «οργανωμένη κακοκαιρία με βροχές και πτώση θερμοκρασίας»

Ποιο το σκηνικό του καιρού έως την επόμενη εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με ομπρέλες εν μέσω βροχής κατεβαίνουν τα σκαλιά προς την είσοδο του μετρό
Κακοκαιρία προ των πυλών με βροχές και πτώση θερμοκρασίας © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Καιρός: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για επικείμενη κακοκαιρία - Το μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος και οι βροχές

Αλλάζει ο καιρός προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί για «οργανωμένη κακοκαιρία». 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα συγκρουστούν δύο μάζες, μια θερμή από τη βόρεια Αφρική και μια ψυχρή από τα βόρεια, και θα φέρουν μια οργανωμένη κακοκαιρία με αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. «Ο καιρός αυτός πάντως που θα συναντήσουμε στο τέλος Οκτωβρίου θα έχει χαρακτηριστικά προχωρημένου Νοεμβρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά στη σημερινή του πρόγνωση. 

Ποιο το σκηνικό του καιρού μέχρι την κακοκαιρία

Μέχρι να έρθει η κακοκαιρία, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι οι ημέρες θα κυλήσουν με μεγάλο ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος. Μέχρι την Κυριακή (15.10) και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί, εξαιτίας της θερμοκρασιακής αναστροφής που επικρατεί σε πολλές περιοχές, και υψηλές θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι. «Θα ξεκινάμε με σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και το μεσημέρι θα κάνει αρκετή ζέστη» είπε ο μετεωρολόγος. 

Σήμερα, νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης το θερμόμετρο κατέγραψε 15-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ γύρω από το λεκανοπέδιο ήταν πιο χαμηλή η θερμοκρασία με 12-13 βαθμούς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw70p8dbpj1d)

Καιρός σήμερα - Πρόγνωση Meteo

Αίθριος καιρός σήμερα Παρασκευή (13.10) με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Κρήτη. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές και παροδικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 27, στην Ήπειρο από 7 έως 25-26, στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 26-27, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25-26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 25-26, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 24-25, στις Κυκλάδες από 18 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 25-26 και στην Κρήτη από 9 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος γενικά καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια του νομού η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ