Ελλαδα

Γυναικοκτονία Καλαμαριά: Στους γονείς της 42χρονης η προσωρινή κηδεμονία των ανήλικων παιδιών

Ψυχολόγοι δίπλα στα παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι όπου καταγράφηκε η γυναικοκτονία στην Καλαμαριά
© EUROKINISSI

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Προσωρινή κηδεμονία των ανήλικων παιδιών στους γονείς της 42χρονης

Συγκλονίζει η γυναικοκτονία που καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης (12.9) στην Καλαμαριά. Ο 38χρονος αστυνομικός σκότωσε με καραμπίνα την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του, λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση των δύο ανήλικων παιδιών τους για το σχολείο.

Σήμερα, με προφορική εντολή Εισαγγελέα, την κηδεμονία των δύο αγοριών ανέλαβαν προσωρινά οι γονείς του θύματος, ωστόσο, στη συνέχεια, έπειτα από εκθέσεις κοινωνιολόγων, το Δικαστήριο θα αποφανθεί ποιος θα πάρει την επιμέλειά τους. Από την πρώτη στιγμή παιδοψυχολόγοι βρίσκονται στο σχολείο των δύο αγοριών για να σταθούν στο πλευρό των παιδιών.

Είχαν πάρει συναινετικό διαζύγιο

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίζονταν οι μέρες και ώρες επικοινωνίας του δράστη και αυτόχειρα με τα παιδιά. Κατά τις ίδιες πηγές, το εν διαστάσει ανδρόγυνο δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν καμία αστυνομική υπηρεσία για ενδοοικογενειακό πρόβλημα, ούτε υπήρχε καταγγελία από την πλευρά της γυναίκας για εις βάρος της απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Αστυνομικοί που μετέβησαν το πρωί στο διαμέρισμα όπου τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοχειρία πραγματοποίησαν έρευνες χωρίς να βρουν κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους των πράξεων του 38χρονου. Ανάλογη έρευνα θα ακολουθήσει στο σπίτι όπου ζούσε ο ίδιος. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος περίμενε τα φύγουν τα παιδιά για το σχολείο και ακολούθως ανέβηκε στο διαμέρισμα όπου ζούσε η 42χρονη με τα δύο ανήλικα παιδιά.

Το χρονικό του εγκλήματος στην Καλαμαριά

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2023.  Σύμφωνα με το voria.gr, η Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. είχε κρίνει ότι ο δολοφόνος και αυτόχειρας δεν μπορεί να έχει όπλο και να είναι μάχιμος, αλλά μπορεί να υπηρετεί σε γραφείο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος, στη Νέα Ραιδεστό, άνευ όπλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος φέρεται να περίμενε την 42χρονη πρώην σύζυγό του να επιστρέψει στο σπίτι επί της οδού Κομνηνών στην Καλαμαριά, καθώς είχε συνοδεύσει τα δύο παιδιά τους στο σχολείο. Τότε, ο ίδιος φέρεται να χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος και όταν η γυναίκα άνοιξε, την πυροβόλησε με την καραμπίνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η κλήση στην αστυνομία έγινε στις 8:15. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης και αυτόχειρας δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει τον χωρισμό του με την 42χρονη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvhlo6rd379l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ