Ελλαδα

«Έλα ξανά!»: Η νέα καμπάνια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ένα μήνυμα που ταιριάζει απόλυτα στην αιμοδοσία

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Έλα ξανά!»: Η νέα καμπάνια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

«Έλα ξανά!», η νέα καμπάνια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) για τη σημασία της εθελοντικής τακτικής αιμοδοσίας.

Στη χώρα μας, οι πάγιες ανάγκες για αίμα καλύπτονται κατά 60% περίπου από την τακτική αιμοδοσία, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι «αναγκάζεται» να αιμοδοτήσει το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των ασθενών. Χώρια οι τυχόν επείγουσες ανάγκες, που πάντοτε προκύπτουν, και οι οποίες καλύπτονται από την έκτακτη αιμοδοσία. Για να νιώθουμε απόλυτα ασφαλείς όμως, το θέμα είναι να φτάσουμε στο σημείο τα αποθέματα αίματος να προέρχονται κατά βάση από την εθελοντική τακτική αιμοδοσία. Ακούγεται δύσκολο κι ουτοπικό; Κι όμως, δεν είναι…

Τα καλά πράγματα στη ζωή δεν προϋποθέτουν πάντοτε υπερβάσεις, θυσίες ή ιδιαίτερο κόπο. Δεν χρειάζεται να είμαστε super ήρωες για να πετύχουμε σημαντικά κατορθώματα. Το μόνο που χρειάζεται κάθε φορά για να φέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα είναι λίγη ακόμα προσπάθεια. Αυτό ακριβώς το κάτι παραπάνω, αυτό το κλικ προσπάθειας παραπάνω, χρειάζεται και στην αιμοδοσία. Αντί για μία φορά, μπορούμε να δίνουμε αίμα 3 έως 4 φορές τον χρόνο. Με την επανάληψη, κάνουμε το καλό καλύτερο και χαρίζουμε ζωή! Αφιερώνοντας κάθε φορά μόλις 10 λεπτά από τη ζωή μας, όσα δηλαδή απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αιμοδοσίας, προσφέρουμε 450 ml αίμα, που αντιστοιχούν σε 3 ζωές. Η αξία της τακτικής αιμοδοσίας, λοιπόν, δεν είναι καθόλου αφηρημένη – μετριέται σε ανθρώπινες ζωές. Όταν δίνουμε αίμα εθελοντικά, βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στη δημιουργία επαρκών αποθεμάτων αίματος, κι έτσι βοηθάμε και προστατεύουμε τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, ιδίως δε όσους έχουν ανάγκη για συχνές μεταγγίσεις, όπως οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και άλλοι μεταγγιζόμενοι.

«Έλα ξανά!»: Η νέα καμπάνια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ένα μήνυμα ταιριάζει απόλυτα στην αιμοδοσία: «Έλα ξανά!».

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και μας καλεί σε μια αιμοδοσία με συχνότητα και συστηματικότητα. Κι επειδή στη φθινοπωρινή περίοδο που διανύουμε, οι ελλείψεις στα αποθέματα αίματος είναι μεγαλύτερες λόγω της θερινής ανάπαυλας, ας βάλουμε ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας μετά τις διακοπές μια επίσκεψη σε ένα σημείο αιμοδοσίας. Με μια όμορφη πράξη θα ανταποδώσουμε λίγη από την καλοκαιρινή ομορφιά που μας δόθηκε απλόχερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ