Ελλαδα

Προσφυγόπουλα ζωγραφίζουν τις συσκευασίες των γευμάτων πυροσβεστών στον Έβρο

Συγκινητική ένδειξη συμπαράστασης από τα ασυνόδευτα παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσφυγόπουλα ζωγραφίζουν τις συσκευασίες των γευμάτων πυροσβεστών στον Εβρο
Προσφυγόπουλα ζωγραφίζουν τις συσκευασίες των γευμάτων πυροσβεστών στον Εβρο © ΑΡΣΙΣ

Πυρκαγιά στον Έβρο: Προσφυγόπουλα ζωγραφίζουν τις συσκευασίες των γευμάτων πυροσβεστών - Συγκινητική ένδειξη συμπαράστασης από τα ασυνόδευτα παιδιά

Για τους πυροσβέστες και τους πυρόπληκτους ζωγράφισαν τα προσφυγόπουλα που ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Φρίξος» της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Αλεξανδρούπολη – για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο από τις καταστροφικές πυρκαγιές Έβρο.

Τα ασυνόδευτα παιδιά φιλοτεχνούν τις συσκευασίες των γευμάτων που ετοιμάζουν οι εθελοντές στον χώρο του Αναγνωστηρίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, όπου η Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» μαγειρεύει για πυρόπληκτους και πυροσβέστες.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι στολίζουν τις συσκευασίες με φράσεις όπως «είσαι ο ήρωάς μου», «όλοι μαζί μπορούμε», «εύχομαι η φωτιά να σβήσει», «δεν είστε μόνοι σας», «θα έχουμε πάντα ο ένας τον άλλον», «σας αγαπάμε», αλλά και πολλές ευχές για ειρήνη, ενότητα, αλληλεγγύη, συνύπαρξη, αποδοχή και αγάπη.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Φρίξος» της ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Αλεξανδρούπολη επιχορηγείται και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάδας - Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έβρος: Για 14η μέρα επιχειρούν οι πυροσβέστες

Στο μεταξύ μάχη με τις φλόγες για 14η ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο δάσος της Δαδιάς. Στο σύνολό τους, οι προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών επικεντρώνονται στο βορειοανατολικό μέτωπο αυτής, δηλαδή αριστερά και πάνω από το Σουφλί.

Χθες, Πέμπτη, το βράδυ στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους του Σουφλίου για να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι ανησυχητική καθώς η φωτιά έχει πλέον περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη.

Στόχος, πλέον, είναι να φτιαχτούν επαρκείς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί προκειμένου να σταματήσουν έγκαιρα τις φλόγες.

Να σημειωθεί δε, πως ως τώρα έχουν καεί πάνω από 800.000 στρέμματα στον Έβρο σύμφωνα με την υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv7apdv57hjt)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ