- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Νέο πύρινο μέτωπο προς τον Πρόδρομο στη Βοιωτία - Απειλούνται σπίτια
Συνεχείς αναζωπυρώσεις και ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας: Νέο μέτωπο απειλεί οικισμούς - Οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 8 μποφόρ και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.
Η μάχη που έδιναν για ώρες στο Σαράντη της Βοιωτίας επίγεια και εναέρια μέσα να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τον παραθεριστικό οικισμό ολοκληρώθηκε. Οι φλόγες σε αυτό το μέτωπο σταμάτησαν να απειλούν.
Όμως αυτή την ώρα η φωτιά γύρισε πίσω προς τον Πρόδρομο και αρχίζει και απειλεί τα πρώτα σπίτια από διάφορους οικισμούς. Οι ριπές των ανέμων φτάνουν και τα 8 μποφόρ και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και δημιουργούνται νέα μέτωπα.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είναι μία πολύ δύσκολη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε κυνηγώντας τις φλόγες ακόμη και στις αυλές των σπιτιών. Ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος και ελπίζουμε μέχρι το τελευταίο φως της μέρας τα εναέρια μέσα να μας βοηθήσουν να καθηλώσουμε το μέτωπο της φωτιάς για να μπορέσουν να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις».
Ο περιφερειάρχης Στερεάς απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά σε ζημιές, σημειώνοντας ότι «δεν έχει γίνει κάποια καταγραφή ακόμη», δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να έχουν θυσιαστεί στις φλόγες γεωργικές κυρίως εγκαταστάσεις. Άλλωστε στην περιοχή έχουμε και τον θάνατο ενός κτηνοτρόφου που πήγε να σώσει τα ζώα του.
Η κυκλοφορία εσωτερικά στην περιοχή έχει απαγορευτεί ενώ οι κάτοικοι και παραθεριστές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο ακόμη και στη Θήβα, αφού κλήθηκαν από πολύ νωρίς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Τέλος, με τη βοήθεια του Λιμενικού και με αλιευτικά σκάφη απεγκλωβίστηκαν περίπου 60 άνθρωποι από το Σαράντη και ήθελαν να απομακρυνθούν.
Πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας: Έχασε τη ζωή του ηλικιωμένος βοσκός
Ένας νεκρός στον Πρόδρομο Βοιωτίας, λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών), ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.
Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί.
Ο 80χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις συγγενών του και ειδοποιήθηκαν τα σωστικά συνεργεία. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός έξω από το μαντρί του. Η σορός του θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο προκειμένου να διαπιστωθεί ακριβώς η αιτία θανάτου.
Σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα, ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα οποία ενδεχομένως σε συνδυασμό με το άγχος και τους πυκνους καπνούς να τον οδήγησαν στον θάνατο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O επιχειρηματίας της διασκέδασης πέθανε σε ηλικία 79 ετών
Κλειστό το τμήμα από Βασ. Γεωργίου Α’ έως Τσαμαδού – σε ισχύ εκτροπές μέχρι την αποκατάσταση
Έρευνα εθελοντών καταγράφει ελλείψεις σε χρηματοδότηση, κτηνιατρική φροντίδα και συντονισμό των δήμων
Ο μετεωρολόγος εξηγεί γιατί ο υδράργυρος θα ανέβει έως και 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα τις επόμενες ημέρες
Αστυνομική επιχείρηση της ΔΑΟΕ σε Αττική, Βοιωτία και Βόρεια Ελλάδα – κατασχέθηκαν χρήματα, όπλα και φορτηγά
Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου - Αναστέλλει τη δραστηριότητά του
Στρατηγική συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας για την ανάσχεση της νόσου
Θα εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ακολούθησε… κυνηγητό στο προαύλιο
Συναγερμός στην Πυροσβεστική και τις Αρχές
Η ομολογία του 54χρονου και το χρονικό της σύλληψης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανάρτησή της στο Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.