Ελλαδα

Ένας νεκρός από την πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας - Μεγάλο το μέτωπο

Ηλικιωμένος βοσκός έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας: Έχασε τη ζωή του ηλικιωμένος βοσκός - Μεγάλο το μέτωπο, ιδιαίτερα ισχυροί οι άνεμοι, δηλώνει ο δήμαρχος Θήβας.
Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στον Πρόδρομο Βοιωτίας © Eurokinissi

Πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας: Έχασε τη ζωή του ηλικιωμένος βοσκός - Μεγάλο το μέτωπο, ιδιαίτερα ισχυροί οι άνεμοι, δηλώνει ο δήμαρχος Θήβας.

Ένας νεκρός στον Πρόδρομο Βοιωτίας, λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών), ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί.

Ο 80χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις συγγενών του και ειδοποιήθηκαν τα σωστικά συνεργεία. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός έξω από το μαντρί του. Η σορός του θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο προκειμένου να διαπιστωθεί ακριβώς η αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα, ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα οποία ενδεχομένως σε συνδυασμό με το άγχος και τους πυκνους καπνούς να τον οδήγησαν στον θάνατο.

Πρόδρομος Βοιωτίας: Μεγάλο το μέτωπο, ιδιαίτερα ισχυροί οι άνεμοι

Μάχη με τα επτά μποφόρ και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες δίνουν οι πυροσβέστες στη Βοιωτία. Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στον Πρόδρομο πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Δύο οικισμοί έχουν απειληθεί και εκκενώθηκαν χωρίς προς το παρόν να καταγράφονται ζημιές ενώ το μέτωπο αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς την Θήβα. Οι φλόγες βρίσκονται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από τα πρώτα σπίτια της πόλης και οι πυροσβέστες μαζί με υπαλλήλους της τοπικής συτοδιοίκησης προσπαθήσουν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην περάσει η φωτιά στην πόλη.


Υπενθυμίζεται πως η Θήβα είχε απειληθεί και πριν λίγες εβδομάδες όταν ξέσπασε πυρκαγιά κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες σε οικόπεδο κοντά στα πρώτα σπίτια της πόλης.

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος:

«Αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ