Ελλαδα

«Όλοι γνώριζαν τον Χρήστο στην Ικαρία»: Απαντήσεις για τον θάνατο του 11χρονου θα δώσει ο ιατροδικαστής

«Ήταν εξοικειωμένος με τη θάλασσα»

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάλασσα πάνω στην οποία πέφτει το φως του ήλιου
© Pixabay / Pexels

Ικαρία - Πνιγμός 11χρονου: Απαντήσεις για τον θάνατο του γιου του Οδυσσέα Σταμούλη από τον ιατροδικαστή

Απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο 11χρονος Χρήστος στους Φούρνους Ικαρίας καλείται να δώσει ο ιατροδικαστής. Το αγόρι, γιος του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, βρέθηκε νεκρό σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την παραλία. Το άψυχο σώμα του έπλεε δίπλα ακριβώς σε μια σημαδούρα Τον εντόπισε ιδιώτης που συμμετείχε στις προσπάθειες ανεύρεσης του μικρού Χρήστου.

Το μικρό νησί της Ικαρίας, έχει συγκλονιστεί από τον χαμό του μικρού παιδιού. Βρισκόταν με τη μητέρα του στο νησί, καθώς εκεί διατηρούν επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο μικρός Χρήστος ήταν εξοικειωμένος με τη θάλασσα και τις μετακινήσεις στους Φούρνους. Χθες Πέμπτη στις δύο το μεσημέρι έφυγε από το σπίτι του για να πάει στη θάλασσα. Μαζί του είχε και τη μάσκα του. Η μητέρα του, βλέποντας πως καθυστερεί, έκανε μια βόλτα στην παραλία όπου θα πήγαινε. Όμως, δεν τον βρήκε πουθενά και άρχισε να ανησυχεί. Ειδοποίησε τους γνωστούς της, αλλά και το λιμενικό. Αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν σε σπίτια και μαγαζιά της περιοχής, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν οι περισσότεροι κάτοικοι του μικρού νησιού, καθώς ο Χρήστος ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί και σχεδόν όλοι τον γνώριζαν.

Ομάδες ιδιωτών βούτηξαν στη θάλασσα, ενώ άλλοι με ψαροκάικα και άλλες βάρκες αναζητούσαν το 11χρονο αγόρι. Τελικά, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, εντοπίστηκε νεκρός, δίπλα ακριβώς από μια σημαδούρα. Εκ πρώτης όψεως, το παιδί δεν δείχνει να είναι χτυπημένο από βάρκα ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Έχει όλα τα σημάδια πνιγμού. Την απάντηση, όμως, στο καίριο ερώτημα τι οδήγησε στον θάνατο, θα δώσει ο ιατροδικαστής που θα αναλάβει τη νεκροτομή.

Η μητέρα του 11χρονου, προχώρησε στην αναγνώριση του παιδιού της, συγκλονισμένη μη μπορώντας να δεχθεί το πλήγμα της απώλειας του.  Στελέχη του λιμενικού έχουν ζητήσει την παρακολούθηση της μητέρας του 11χρονου Χρήστου από ειδικούς, καθώς η ίδια νιώθει πως ευθύνεται για τον θάνατο του, καθώς τον άφησε μόνο του, όπως έκανε συχνά, να πάει με τους φίλους του στην παραλία για μπάνιο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cupmohvcs1vd)

«Εθελοντές βρήκαν τον Χρήστο πνιγμένο»: Ο δήμαρχος Φούρνων για το τραγικό θάνατο του 11χρονου

«Η μητέρα του με ενημέρωσε γύρω στις 5:30 το απόγευμα, γιατί ήμουνα με το πυροσβεστικό λόγω του υψηλού κινδύνου, ότι από τις 2 το μεσημέρι έχουν χάσει και δεν μπορούν να βρουν τον Χρήστο. Κατευθείαν ενημερώθηκαν και οι υπηρεσίες. Βγήκαν και οι εθελοντές έξω, όλο το χωριό, όλο το νησί έψαχνε, δυστυχώς δεν βρήκαμε τίποτα. Μετά, μια ομάδα εθελοντών έπεσε στη θάλασσα μέχρι που βρήκαν το άψυχο κορμάκι του Χρήστου μας νεκρό, πνιγμένο. Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται για τα δίχτυα. Το παιδί βρέθηκε κοντά σε μια σημαδούρα, με την οποία έχουμε οριοθετήσει την παραλία για να μην μπαίνουν μέσα στο δίαυλο του αλιευτικού και βρέθηκε εκεί πάνω. Η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία. Η παραλία αυτή είναι πολυσύχναστη» περιέγραψε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης. 

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι: «Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης γιατί δεν είναι οργανωμένη παραλία για να μπορέσω και εγώ να διεκδικήσω ναυαγοσώστη. Είναι μια παραλία η οποία είναι πολυσύχναστη. Όλος ο κόσμος πάει εκεί για μπάνιο. Δυστυχώς, κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί στον Χρήστο μας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cupjg0ikjtqh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ