Ελλαδα

Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο - Πότε ανεβαίνει ο υδράργυρος

Ισχυρά μελτέμια τις επόμενες ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα σε παραλία όρθια κοντά στην απλωμένη πετσέτα της - παραλία με λίγο κυματάκι
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο 2023: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυρά μελτέμια - Οι εκτιμήσεις των μετεωρολόγων

Οι περισσότεροι αδειούχοι ήδη έχουν σαλπάρει για τους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Τι καιρό, όμως, θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο και πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι τα μέσα του Αυγούστου;

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η εβδομάδα που διανύουμε είναι από τις πιο δροσερές του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, ένα «μίνι» κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι αναμένεται να πλήξει από αύριο Πέμπτη (10.8) περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, φέρνοντας καταιγίδες και χαλάζι. «Μην εντυπωσιαστούν ξαφνικά κάποιοι. Την Πέμπτη θα έχουμε καταιγίδες το μεσημέρι στη Μακεδονία και με τα βραδινά στοιχεία και στη Θεσσαλία», προειδοποίησε ο μετεωρολόγος. 

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές μπόρες στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών και έως και την Τρίτη, 15 Αυγούστου, θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cumwm2zkxs41)

Ο Καιρός τον Δεκαπενταύγουστο 2023 - Πρώτες Εκτιμήσεις

Υψηλές αναμένονται οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τον Δεκαπενταύγουστο. Το θερμόμετρο πρόκειται να φθάσει σε αρκετές περιοχές έως και τους 36℃. Ωστόσο, από το Σάββατο και ύστερα, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι και αναμένεται να φθάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Σάκης Αρναούτογλου το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει στους 36 βαθμούς στην Αττική, στο Αιγαίο, στην Εύβοια, στη Βοιωτία και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, August 6, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ