Ελλαδα

Αστυνομικός πυροβόλησε ληστή στη Λένορμαν: Νέες πληροφορίες για την αιματηρή καταδίωξη

«Σε νόμιμη άμυνα» ο αστυνομικός, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αιματηρή καταδίωξη στον Κολωνό: Σε νόμιμη άμυνα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε ληστή, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. - Το χρονικό του επεισοδίου.
Συμπλοκή με πυροβολισμούς ακολούθησε απόπειρα ληστείας τράπεζας στην οδό Λένορμαν στον Κολωνό © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Αιματηρή καταδίωξη στον Κολωνό: Σε νόμιμη άμυνα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε ληστή, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. - Το χρονικό του επεισοδίου.

Σε νόμιμη άμυνα βρισκόταν ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε στην κοιλιά ληστή τράπεζας στην οδό Λένορμαν, όταν ο δράστης προσπάθησε να τον μαχαιρώσει.

Αυτό αναφέρουν αξιωματικοί του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχολιάζοντας τον τραυματισμό του νεαρού αλλοδαπού ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωί επιτέθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην πλατεία Ομονοίας.

Υπάλληλοι ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας χρήση του ειδικού κουμπιού ασφαλείας. Μόλις ο δράστης βγήκε από το υποκατάστημα, βγήκε και ο διευθυντής του καταστήματος και ένας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο, κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Αφού του περιέγραψε τον δράστη, ο αστυνομικός ενημέρωσε την υπηρεσία του δίνοντας πληροφορίες για τον ληστή και αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη.

Μηχανές της Άμεσης Δράσης και άλλων υπηρεσιών εντόπισαν τον δράστη στη συμβολή της Λένορμαν με την οδό Παλαμιδίου, σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της ληστρικής επίθεσης. Εκεί, τον εγκλώβισαν και του ζήτησαν να παραδοθεί.

Ο δράστης αρχικά δεν αντέδρασε, φαινόταν σαν να έψαχνε τρόπο να διαφύγει. Οι εκκλήσεις των αστυνομικών ώστε να παραδοθεί ήταν συνεχείς. Έχοντας στο ένα χέρι τα χρήματα που είχε αρπάξει και στο άλλο χέρι ένα μαχαίρι, ο δράστης πήρε την απόφαση να επιτεθεί σε δύο αστυνομικούς σε μια προσπάθεια να ανοίξει μια δίοδο για να εξαφανιστεί. Ένας εκ των δύο αστυνομικών, προτού δεχθεί την μαχαιριά, πυροβόλησε τέσσερις φορές, τρεις στην κοιλιά και μια στον μηρό τον ληστή, ακινητοποιώντας τον.

Εκείνη την στιγμή από το σημείο, έτυχε να περνά ένα ασθενοφόρο ιδιωτικού κέντρου το οποίο ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί και με αυτό, μετέφεραν τον τραυματία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.: Καθ΄όλα νόμιμη η χρήση όπλου

Η χρήση του όπλου στην συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν καθ’ όλα νόμιμη τονίζουν αξιωματικοί που έσπευσαν αμέσως στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός από τον συνάδελφο τους ή όχι.

Προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, οι αξιωματικοί δεν στάθηκαν στις καταθέσεις μόνο των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη και το αιματηρό περιστατικό αλλά ήρθαν σε επαφή και με αυτόπτες μάρτυρες-πολίτες. Όλοι τους, τόνισαν στους ερευνητές πως για αρκετά δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί καλούσαν τον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί.

Τα κλεμμένα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη αποδόθηκαν στην τράπεζα, ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του ληστή, ώστε να τον κρατήσουν στη ζωή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ