Ελλαδα

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο αστυνομικός πυροβολεί τον ληστή στον Κολωνό

Το χρονικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή του πυροβολισμού από αστυνομικό κατά ληστή
© Mega

Κολωνός: Βίντεο - ντοκουμέντο από τον πυροβολισμό αστυνομικού κατά ληστή - Το χρονικό της υπόθεσης

Βίντεο ντοκουμέντο από τον πυροβολισμό αστυνομικού κατά ληστή τράπεζας στον Κολωνό έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega. Σε αυτό, διακρίνεται ο ληστής να κυνηγά με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος απολογήθηκε την Πέμπτη και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Όπως έχει γράψει η ATHENS VOICE, σε νόμιμη άμυνα βρισκόταν ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε στην κοιλιά ληστή τράπεζας στην οδό Λένορμαν, όταν ο δράστης προσπάθησε να τον μαχαιρώσει. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cujffs75azz5)

Κολωνός - Το χρονικό

Υπάλληλοι ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας χρήση του ειδικού κουμπιού ασφαλείας. Μόλις ο δράστης βγήκε από το υποκατάστημα, βγήκε και ο διευθυντής του καταστήματος και ένας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο, κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Αφού του περιέγραψε τον δράστη, ο αστυνομικός ενημέρωσε την υπηρεσία του δίνοντας πληροφορίες για τον ληστή και αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη.

Μηχανές της Άμεσης Δράσης και άλλων υπηρεσιών εντόπισαν τον δράστη στη συμβολή της Λένορμαν με την οδό Παλαμιδίου, σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της ληστρικής επίθεσης. Εκεί, τον εγκλώβισαν και του ζήτησαν να παραδοθεί. Ο δράστης αρχικά δεν αντέδρασε, φαινόταν σαν να έψαχνε τρόπο να διαφύγει. Οι εκκλήσεις των αστυνομικών ώστε να παραδοθεί ήταν συνεχείς. Έχοντας στο ένα χέρι τα χρήματα που είχε αρπάξει και στο άλλο χέρι ένα μαχαίρι, ο δράστης πήρε την απόφαση να επιτεθεί σε δύο αστυνομικούς σε μια προσπάθεια να ανοίξει μια δίοδο για να εξαφανιστεί. Ένας εκ των δύο αστυνομικών, προτού δεχθεί τη μαχαιριά, πυροβόλησε τέσσερις φορές, τρεις στην κοιλιά και μια στον μηρό τον ληστή, ακινητοποιώντας τον.

Κολωνός - «Καθ' όλα νόμιμη η χρήση όπλου»

Η χρήση του όπλου στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν καθ’ όλα νόμιμη τονίζουν αξιωματικοί που έσπευσαν αμέσως στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός από τον συνάδελφο τους ή όχι. Προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, οι αξιωματικοί δεν στάθηκαν στις καταθέσεις μόνο των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη και το αιματηρό περιστατικό αλλά ήρθαν σε επαφή και με αυτόπτες μάρτυρες-πολίτες. Όλοι τους, τόνισαν στους ερευνητές πως για αρκετά δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί καλούσαν τον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί.

Τα κλεμμένα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη αποδόθηκαν στην τράπεζα, ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του ληστή, ώστε να τον κρατήσουν στη ζωή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ