- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ευρωπαίοι Tour Operators: Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει απροσδόκητα γεγονότα
Σύσκεψη μετά τις πυρκαγιές σε Ρόδο, Κέρκυρα
Καλοκαίρι 2023: Ψήφος εμπιστοσύνης από Tour Operators - Σύσκεψη μετά τις πυρκαγιές σε Ρόδο, Κέρκυρα
Σχεδόν 100 εκπρόσωποι Συνδέσμων Ταξιδιωτικών Γραφείων και Τour Οperators από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν χθες σε σύσκεψη για τον απολογισμό της κατάστασης στη Ρόδο και στην Κέρκυρα.
Η ζήτηση για διακοπές σε αυτά τα νησιά είναι ακόμα ισχυρή και η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί καλή γνώση των προμηθευτών και σύνδεση με τους τοπικούς οργανισμούς και τις αρχές, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Ποια είναι σήμερα η κατάσταση στη Ρόδο
Ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος επέβλεψε την ασφαλή εκκένωση και την παροχή φροντίδας σε περισσότερους από 25.000 παραθεριστές, έδωσε μια συνολική εικόνα των εξελίξεων της περασμένης εβδομάδας και ένα απλό μήνυμα: «Η ζωή επιστρέφει πλέον στους κανονικούς ρυθμούς για ολόκληρο το νησί της Ρόδου, συμπεριλαμβανομένων και των λίγων περιοχών που επλήγησαν».
Οι κάτοικοι της Ρόδου, όπως δήλωσε ο κος Χατζημάρκος, ήταν ηρωικοί και ανιδιοτελείς αυτές τις δύσκολες μέρες, μαζί με την ελληνική πολιτεία και ανυπομονούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τη φροντίδα και τη μοναδική τους φιλοξενία στους ξένους επισκέπτες. Από τα 41 ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, ήδη λειτουργούν και πάλι τα 35. Η εξέλιξη της κατάστασης αξιολογείται κάθε 6 ώρες ενώ η αξιόπιστη και έγκαιρη ενημέρωση παραμένει κορυφαία προτεραιότητα. Κλείνοντας, ο κ. Χατζημάρκος προέτρεψε τα τουριστικά γραφεία και τους tour operator να επικοινωνούν με τις τοπικές αρχές για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τις δραστηριότητες τους.
Νέα καμπάνια υποστήριξης της Ρόδου
Ο Κωνσταντίνος Ζήκος, σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού, καθώς και η Έφη Στυλιδιάδη Προϊσταμένη Τμήματος Διαφήμισης του ΕΟΤ, η οποία συμμετείχε εκπροσωπώντας τον Γεν. Γραμματέα του Οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη, τόνισαν τη σημασία της θετικής επικοινωνίας για τον προορισμό. Η εικόνα της Ρόδου έχει πληγεί σημαντικά, έχει σχεδιαστεί μια πολύ-επίπεδη καμπάνια για την υποστήριξη των tour operator στις προσπάθειες τους να πείσουν τους υποψήφιους επισκέπτες ότι μπορούν να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού. Για υποστήριξη και πληροφορίες, οι ταξιδιωτικοί και οι τουριστικοί πράκτορες μπορούν να επικοινωνήσουν με το τοπικό τους γραφείο του ΕΟΤ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι τουριστικοί πράκτορες αναγνώρισαν τη δέσμευση των ελληνικών αρχών καθώς και του τοπικού πληθυσμού να προστατεύσουν τους επισκέπτες και επεσήμαναν τα θέματα που προκαλούν ανησυχία στους παραθεριστές και είναι ανάγκη να αντιμετωπιστούν κατάλληλα.
Tour Operators: Άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για τις εξελίξεις
Ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της FEDHATTA, ο κ. Νίκος Κελαϊδίτης, Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και ο Eric Drésin, Γενικός Γραμματέας της ECTAA, τόνισαν ότι η στενή συνεργασία μεταξύ FEDHATTA, ΗΑΤΤΑ, ECTAA και ΕΟΤ τα τελευταία τρία χρόνια διασφαλίζει ότι οι ταξιδιωτικοί και οι τουριστικοί πράκτορες έχουν άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για τα θέματα που τους αφορούν. Ταυτόχρονα, έγινε σαφές πως η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει καλύτερα τέτοιες τραγικές συγκυρίες παραμένοντας σε σύνδεση, μέσω της ECTAA, με περισσότερες από 80.000 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις - μέλη της.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Μ. Φλουρής, συμμετείχε έκτακτα στην σύσκεψη απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων και διαβεβαίωσε πως όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή του.
Ο Frank Oostdam, πρόεδρος της ECTAA, κλείνοντας τη συνάντηση τόνισε ότι «η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει απροσδόκητα γεγονότα μεγάλης κλίμακας με ανθρώπινο και αποτελεσματικό τρόπο και αυτό το επίτευγμα δεν πρέπει να υποτιμηθεί». Πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας θέτουν ερωτήματα για τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στο επιχειρηματικό μοντέλο της τουριστικής αγοράς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ECTAA, FEDHATTA και HATTA θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Αθήνα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου - στην οποία έχει κληθεί να συμμετάσχει και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - για να συζητήσουν με τις ελληνικές αρχές με ποιο τρόπο θα πρέπει να προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις και θα διασφαλίσουν ότι τα ταξίδια θα γίνουν πιο βιώσιμα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υποβρύχιος καθαρισμός της λίμνης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του καλοκαιριού
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα
Πού προβλέπει ισχυρά φαινόμενα η ΕΜΥ
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Κοινή πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και των ιδιοκτητών του ιστορικού χώρου
««Δεν είναι πλέον σενάρια, είναι η νέα πραγματικότητα», τονίζει ο μετεωρολόγος
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έντονη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται τις επόμενες ώρες
Και γιατί τους δίνονται ονόματα
Τον εντόπισαν Λιμενικοί
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για το επόμενο διήμερο και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Πού βρίσκεται η κτηνοτροφική μονάδα
Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο σημείο εξακολουθεί να επιχειρεί ισχυρή δύναμη έως ότου η πυρκαγιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.