Ελλαδα

Σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Σε εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Τουρκία
Σεισμός στην Τουρκία

Σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία - Σε εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων

Σεισμική δόνηση ισχύος 5,5 βαθμών καταγράφτηκε στην κεντρική Τουρκία, έκανε γνωστό το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός έγινε σε εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του DHA Τσαν Τσελίκ, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές ούτε για τραυματισμούς ούτε για ζημιές σε σπίτια.

Ο δήμαρχος των Αδάνων Ζεϊντάν Καραλάρ δήλωσε στη Hurriyet ότι προς το παρόν έχουν καταγραφεί μόνο ζημιές σε αχυρώνες και αποθήκες στην περιοχή Κοζάν και ότι τα κτίσματα με εκτεταμένες καταστροφές θα κατεδαφιστούν.

Συνηθισμένο φαινόμενο τέτοιου είδους δονήσεις στην περιοχή

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Οκάν Τουισούζ που μίλησε στην τουρκική εφημερίδα, οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή είναι συνηθισμένο φαινόμενο εξαιτίας του ρήγματος που εκτείνετει από το Τσαρντάκ μέχρι το Κοζάν. Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι η σεισμική δραστηριότητα εξαιτίας αυτού του ρήγματος δεν πρόκειται να δώσει δονήσεις μεγαλύτερου μεγέθους από τη σημερινή.

Σύμωνα με τον Τσαν Τσελίκ, ρεπόρτερ του DHA, δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής αναφορέςγια τραυματισμούς ή ζημιές σε σπίτια.

Ο δήμαρχος των Αδάνων, Ζεϊντάν Καραλάρ, σε δηλώσεις που έκανε στη Hurriyet είπε ότι προς το παρόν υπάρχουν μερικές ζημιές σε αποθήκες στην περιοχή Κοζάν ενώ συμπλήρωσε πως τα κτίσματα με εκτεταμένες καταστροφές θα κατεδαφιστούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ