- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο κόκκινο σήμερα η Αττική - Συστάσεις προς τους πολίτες
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται σήμερα όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρεια Αττικής λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και του ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς (επίπεδο 5).
Με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, σε συνεργασία και με την ΕΥΔΑΠ, από τις πρωινές ώρες 17 οχήματα( 4χ4 με δυνατότητα άμεσης επέμβασης πυρόσβεσης) πραγματοποιούν περιπολίες στα πάρκα και στα άλση που είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας- Πάρκο Τρίτση, Πεδίον του 'Αρεως-Λόφος Φινοπούλου και Αττικό 'Αλσος, αλλά και σε άλλα σημεία της Αττικής όπου κρίνεται αναγκαίο.
Ειδικότερα σε συνεργασία με τους Δήμους, τον Σύνδεσμο Δήμων για την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) αλλά και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), οχήματα βρίσκονται στα εξής σημεία:
- Άλσος Χαϊδαρίου,
- Λυκόβρυση,
- Άλσος Συγγρού-Μαρούσι,
- Πεντέλη,
- Υμηττός,
- Δήμος Ωρωπού,
- Δήμος Διονύσου,
- Δήμος Μαραθώνα,
- Δήμος Παλλήνης,
- Δήμος Ραφήνας,
- Λαύριο,
- Λεωφόρος Χασιάς-Πάρνηθα.
Επίσης σε συνεργασία της Περιφέρειας με την ομοσπονδιακή θηροφυλακή, πραγματοποιούνται περιπολίες από τον κυνηγετικό σύλλογο Κορωπίου στη θέση Σέσι Κορωπίου, από τον κυνηγετικό σύλλογο Λαυριου σε όλο το Λαύριο , ενώ επικουρούν τις περιπολίες στο 'Αλσος Τρίτση, στο Πεδίον του 'Αρεως και στο Αττικό 'Αλσος (Συνοικία Παπανδρέου ). Τέλος γίνονται περιπολίες στις περιοχές που κάηκαν από τους κυνηγετικούς συλλόγους Μεγάρων , Ελευσίνας και Ασπρόπυργου.
Επισημαίνεται πως πολίτες και Δήμοι μπορούν να ενημερώνονται η να αναφέρουν τυχόν προβλήματα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής καλώντας τον αριθμό 2144084666.
Ο κ. Πατούλης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη, μετέβη σήμερα στο Πάρκο Τρίτση όπου επιθεώρησε τα οχήματα που περιπολούν, επισημαίνοντας πως σήμερα λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας, είναι κρίσιμο να εντατικοποιηθούν όλες οι ενέργειες πρόληψης, ενώ κάλεσε τους Δήμους να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.
Συστάσεις προς τους πολίτες για τον περιορισμό κινδύνου πυρκαγιάς και την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες
- Για κανένα λόγο δεν ανάβουμε φωτιά σε οποιοδήποτε περιβάλλοντα χώρο
- Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και παραμένουμε σε σκιασμένους και δροσερούς-κλιματιζόμενους χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο και σκουρόχρωμα γυαλιά.
- Οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού ( βρέφη, παιδιά προσχολικής ηλικίας, υπερήλικες, έγκυες, παχύσαρκοι κ.λ.π.) να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης και να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρός τους εφόσον εμφανίσουν σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π.
Να σημειωθεί τέλος πως με αφορμή τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στη Ρόδο, ο κ. Πατούλης επικοινώνησε χθες με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση του και ενημερώθηκε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, διαμηνύοντας του παράλληλα την πρόθεση του να βοηθήσει εάν απαιτείται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.