Ελλαδα

Φωτιά στα Μέγαρα - Μήνυμα 112 για να εκκενωθεί το Κανδήλι

Οι φλόγες πλησιάζουν σε σπίτια - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά καίει περιοχή προς τη Νέα Ζωή Ασπροπύργου στη Δυτική Αττική
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Φωτιά τώρα στα Μέγαρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμού - Κοντά σε σπίτια

Σε εκκένωση οικισμού στα Μέγαρα προχωρούν οι Αρχές. Με μήνυμα του 112 ζητήθηκε η εκκένωση της περιοχής Κανδήλι, καθώς η φωτιά πλησιάζει τα σπίτια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παλεύουν συνεχώς με τις αναζωπυρώσεις, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού μετώπου εντοπίζεται στην περιοχή του Κανδηλίου των Μεγάρων και γι' αυτό ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων από εκεί. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Νέα Ζωή Κανδηλίου και Λεωφόρο Καταδρομών εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

«Δεν είναι καθόλου καλή ημέρα. Όσο περνά χειροτερεύει η κατάσταση, είναι πολύ ισχυροί οι άνεμοι», τόνισε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης και συνέχισε: «Πλησιάζει προς κατοικημένες περιοχές. Είχαμε εκκενώσει τρεις οικισμούς χθες, σήμερα άλλους δύο. Η συνδρομή από τα Σινούκ είναι λίγη, περιμένουμε και αεροσκάφη να έρθουν. Δεν μπορούν επίγειες δυνάμεις να σταματήσουν τη φωτιά στο δάσος. Είναι απαραίτητη η έλευση αεροσκαφών. Το πρωί η φωτιά ήταν πίσω από την κορυφογραμμή. Τώρα τρέχει η φωτιά με μεγάλη ταχύτητα προς περιοχή όπου υπάρχουν σπίτια και ήδη έχουμε εκκενώσει» ανέφερε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu6009i362sh) Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu5wc3zzxifl)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ