Ελλαδα

«Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο», λέει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Ποια η κατάσταση αυτήν την ώρα

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες επιχειρούν σε φωτιά
© EUROKINISSI

Φωτιά τώρα στα Δερβενοχώρια: Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής για την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια είναι το πιο δύσκολο μέτωπο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα (18.7)ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. 

Βελτιωμένη είναι η εικόνα των μετώπων σε Αττική, Κορινθία όχι όμως και η πυρκαγιά στη Βοιωτία που μαίνεται ανεξέλεγκτη και καταστρέφει πυκνό πευκοδάσος, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της πρωινής ενημέρωσης. «Πρώτη προτεραιότητα ήταν και παραμένει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και εν συνεχεία η διασφάλιση των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και των ιδιωτικών περιουσιών», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός.

Ως προς την πυρκαγιά που μαίνεται στη Σαρωνίδα, «αντιμετωπίστηκαν πολλές εστίες πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην περιοχή επιχειρούν 230 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές δασοπυροσβέστες και ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα».

Στο Καπαρέλι Βοιωτίας η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και στο σημείο βρίσκονται 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο.

Ως προς την πυρκαγιά των Δερβενοχωρίων, η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στην περιοχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής επιχειρούν 140 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με 48 οχήματα, έξι αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, «σε Σαρωνίδα και Λουτράκι έχουν αναφερθεί καταστροφές σε περιουσίες, οι οποίες θα καταγραφούν μόλις σβήσουν τα μέτωπα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu50fpzr30bd)

Όλες οι εξελίξεις »»» Φωτιά τώρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ