Ελλαδα

Πάνω από 30.000 στρέμματα καμμένα στη Σαρωνίδα

Μεγάλη η καταστροφή στη βόρεια και νότια πλευρά στο Πάνιο όρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνω από 30.000 στρέμματα καμμένα στη Σαρωνίδα
© Stringer / SOOC

Φωτιά στη Σαρωνίδα: «Κάηκαν πάνω από 30.000 στρέμματα» λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής - Μεγάλη η καταστροφή στη βόρεια και νότια πλευρά στο Πάνιο όρος

Μια πρώτη εκτίμηση για τα στρέμματα που κάηκαν στην περιοχή της Λαυρεωτικής έκανε ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Λουκάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λουκάς μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Τρίτης υποστηρίζοντας ότι έχουν κάει περισσότερα από 30.000 στρέμματα.

Να θυμίσουμε πως η φωτιά ξεκίνησε από τον Κουβαρά το μεσημέρι της Δευτέρας και επεκτάθηκε σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι.

«Που σημαίνει η βορεινή πλευρά και η νότια πλευρά στο Πάνιο Όρος με πάρα πολλούς οικισμούς, αρχικά Πέτα και Μεγάλη Αυλή και από τη νότια πλευρά Ανάβυσσος, Σαρωνίδα Λαγονήσι μέχρι κάτω ανατολικά Φέριζα, Σάκκα και Μόκριζα που ήταν σπίτια μόνιμα και εξοχικά μέσα στο πράσινο»» είπε ο κ. Λουκάς στο ΟΡΕΝ.

Ως προς τη μάχη που δόθηκε τη νύχτας είπε ότι «καιγόταν η Φέριζα και η Σάκκα, το μέλημα μας ήταν να μην πάει η φωτιά στον δρυμό Καμάριζας-Σουνίου κάτι που τελικά καταφέραμε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu4zrtyl56w1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ