Ελλαδα

Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων αλόγων στην Ανάβυσσο

Οι εργαζόμενοι του Ιππικού Ομίλου προσπάθησαν να περιορίσουν το μέτωπο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στον Κουβαρά: Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων αλόγων
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Φωτιά στον Κουβαρά: Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων αλόγων στην Ανάβυσσο

Στον Ιππικό Όμιλο της Ανάβυσσου, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα άλογα, έφτασε η φωτιά στον Κουβαρά.

Συγκεκριμένα, 15 άλογα βρίσκονταν εγκλωβισμένα, και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά τους. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου προσπάθησαν με πυροσβεστήρες να περιορίσουν το μέτωπο.

Φωτιά στον Κουβαρά: Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων αλόγων
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Φωτιά στον Κουβαρά: Προσαγωγή Ρουμάνου 

Σημειώνεται ότι οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 32χρονου Ρουμάνου, για τη μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά Αττικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, εξακολουθούν να μαίνονται τέσσερα μέτωπα σε Σαρωνίδα, Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Η κατάσταση στο μέτωπο της Σαρωνίδας είναι καλύτερη, ενώ συνολικά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, με 10 πεζοπόρα τμήματα, 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα, συνδράμουν 20 άτομα από το ΓΕΕΘΑ με πεζοπόρο τμήμα, το Λιμενικό με 4 φουσκωτά και δύο αλιευτικά που είναι σε εγρήγορση για τυχόν επέμβαση στην Παλαιά Φωκαία.

Επίσης συμμετέχει μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και μεγάλος αριθμός υδροφόρων οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Με νεότερο μήνυμα που εστάλη από το 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν το Λαγονήσι προς την Αθήνα και όχι προς παλαιά Φώκαια. Νωρίτερα, όσοι βρίσκονταν σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τους οικισμούς λόγω της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον Κουβαρά Αττικής. Οι κάτοικοι της περιοχής Πέτα κλήθηκαν για εκκένωση προς Κερατέα, ενώ μετά από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τις περιοχές Μελισσουργός και Τραμπουριά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ