Ελλαδα

Θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς την Πέμπτη - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση καιρού από το meteo και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόγνωση καιρού: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη 6 Ιουλίου - Έως και τους 37 βαθμούς το θερμόμετρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές.
Υψηλές θερμοκρασίες και πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν την Πέμπτη 6 Ιουλίου στην Ελλάδα © Unsplash

Πρόγνωση καιρού: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη 6 Ιουλίου - Έως και τους 37 βαθμούς το θερμόμετρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές.

Υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά, αναμένονται την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και υψηλές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές στα ορεινά Μακεδονίας και Θεσσαλίας οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα αυξηθούν, θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τα ορεινά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 37, στη Θεσσαλία από 21 έως 36, στην Ήπειρο από 17 έως 33, στη Στερεά από 21 έως 36, στην Πελοπόννησο από 17 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 23 έως 36, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 31 και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για την Πέμπτη 6 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στα νησιά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ