Ελλαδα

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου επικοινώνησε με τον μάγειρα που κάηκε με λάδι στην Κρήτη

Νέες καταγγελίες από τη μητέρα του 22χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο νεαρός μάγειρας που υπέστη εργατικό ατύχημα στα Μάλια της Κρήτης
© Star

Κρήτη: «Τον άφησαν αβοήθητο» - Τι καταγγέλλει η μητέρα του εργαζόμενου που κάηκε με λάδι

Με τον 22χρονο μάγειρα από το Ηράκλειο, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα μετά από εργατικό ατύχημα με καυτό λάδι σε ξενοδοχείο στα Μάλια της Κρήτης, επικοινώνησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Έχω μιλήσει με τον Βαγγέλη. Ήρθα σε επαφή με κάπο,ιο μέλος της οικογένειάς του και μετά με τον ίδιο και μου είπαν τι συνέβη. Πιο πολύ εγώ ήθελα να στηρίξω το παιδί ψυχολογικά. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ. Ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένος και προβληματισμένος. Συνήθως τα θύματα στην αρχή κατηγορούν τον εαυτό τους γι΄αυτό που τους έχει συμβεί και αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Έχω περάσει κι εγώ από αυτή τη φάση. Ήθελα να του εξηγήσω ότι δεν είναι δικό του λάθος και ότι οι εργοδότες του θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει, αρχικά, σίγουρα για την πρόσληψή του και δεύτερον για τα μέτρα ασφαλείας», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο Creta24, σχετικά με την επικοινωνία που είχε με τον 22χρονο Βαγγέλη και πώς πήρε την απόφαση να τον βοηθήσει.

Η ίδια ανέφερε στον 22χρονο πως θα βρίσκεται στο πλευρό του, λέγοντας ότι μπορεί να τον βοηθήσει τόσο στο κομμάτι της ιατρικής περίθαλψης, όσο όμως και στην νομική υποστήριξη. Όπως είπε, «πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και την δικαιοσύνη του».

ergatiko-xenodoxeio-2

«Του είπα να μην ανησυχεί και ότι όλα θα πάνε καλά. Του είπα ότι αν δεν νιώθει ικανοποιημένος από την περίθαλψη που έχει λάβει, μπορεί να υπολογίζει στο νοσοκομείο που είχα πάει εγώ και το ίδιο. Ο κόσμος με έχει συνδέσει με το έγκαυμα και φτάνουν στα αυτιά μου πολλές τέτοιες ιστορίες. Νιώθω υποχρέωσή μου να βοηθώ εκεί που ξέρω ότι μπορώ», κατέληξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μάλιστα, η κ. Παλιοσπύρου φέρεται να έχει δηλώσει την πρόθεσή της να καλύψει όλα τα έξοδα για τη θεραπεία του 22χρονου εγκαυματία.

Νέες καταγγελίες από τη μητέρα του 22χρονου

Την ίδια ώρα, η μητέρα του 22χρονου καταγγέλλει ότι οι άνθρωποι του ξενοδοχείου άφησαν τον γιό της αβοήθητο, ενώ για την παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρει ότι δεν έχουν ενημερωθεί σε καμία περίπτωση οι ιθύνοντες. Μάλιστα, η συμπεριφορά των ανθρώπων του ξενοδοχείου, με το οποίο επιχείρησαν να επικοινωνήσουν, ήταν απερίγραπτη.

«Βγήκε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και είπε ότι έχει τακτοποιηθεί όσον αφορά τα οικονομικά, ότι έχει γίνει πρόσληψη, ότι του έβαλαν τα ένσημα, ότι, ότι, ότι… Εμείς προσωπικά δεν έχουμε καμία ενημέρωση από αυτούς τους ανθρώπους. Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη, χωρίς να ξέρουμε ότι είναι ο ίδιος, ήταν πολύ κυνικός, πολύ ειρωνικός. Δεν ξέρω αν θα γίνει μέσα στην εβδομάδα αυτήν που μπαίνει, αλλά εμείς προσωπικά, καμία ενημέρωση», δήλωσε στο MEGA η Μαρίνα Φαμπρικάκη, μητέρα του 22χρονου εγκαυματία.

Όπως ο ίδιος κατήγγειλε, ενώ είχε πει στους προϊσταμένους του ότι δεν μπορεί να μεταφέρει την κατσαρόλα, εκείνοι επέμεναν.

«Του είπαν να μεταφέρει το καυτό λάδι για απόρριψη. Και τους λέει ”ρε παιδί μου δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί καίει”. Και του απάντησε ο β’ μάγειρας ”τελείωνε γιατί βιαζόμαστε”. Και γυρίζει το παιδί στον α’ μάγειρα και του λέει ”τι να κάνω μάγειρα;” λέει ”έλα, έλα γιατί θέλουμε να βάλουμε μπουφέ”. Κι όπως πήγε το παιδί να μεταφέρει το λάδι χύθηκε στο ένα του χέρι. Κι άρχισε να φωνάζει ”πονάω, πονάω” και μέχρι να το αφήσει κάτω… με το που ήρθε η κατσαρόλα σε επαφή με το παγωμένο έδαφος, έκανε έκρηξη το λάδι», εξήγησε η μητέρα του 22χρονου εγκαυματία.

Κι ενώ εκείνος ούρλιαζε από τους πόνους, οι υπεύθυνοι τον έβαλαν στο ψυγείο με τα κρέατα και τον άφησαν να περιμένει 1 ώρα εκεί ώσπου να έρθει δικός τους γιατρός, παρότι τους εκλιπαρούσε να καλέσουν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Ήρθε μετά από μία ώρα ο δικός τους γιατρός, μετά από μισή ώρα τους έστειλαν για να βρουν αλοιφή και μετά του είπαν ”πάμε σε κλιματιζόμενη αίθουσα” για να μην πονάει τόσο πολύ από τα εγκαύματα», υπογράμμισε η μητέρα του 22χρονου εγκαυματία.

Ο 22χρονος και η μητέρα του περιμένουν να ενημερωθούν εάν τελικά όντως τα πράγματα είναι όπως τα ανέφερε ο υπουργός ώστε να φροντίσουν για τα επόμενα βήματα της θεραπείας του.

Μάλιστα, ζητήθηκε από τον 22χρονο να επιστρέψει στην εργασία του κανονικά, δύο μέρες μετά το ατύχημα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctslnbj6ucih)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ