Ελλαδα

«Ποτέ δεν είναι αργά»: 53χρονη γιαγιά με πέντε εγγόνια άρχισε ξανά το σχολείο

Το είχε σταματήσει όταν παντρεύτηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53χρονη γιαγιά από την Κρήτη πηγαίνει ξανά σχολείο
© Youtube / ΚΡΗΤΗ TV / neakriti

Κρήτη: 53χρονη γιαγιά με πέντε εγγόνια στα σχολικά θρανία - Το μήνυμά της για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Μία «δεύτερη ευκαιρία» στη μόρφωση δίνει στον εαυτό της η κ. Σταυρούλα Βάνια από την Κρήτη. Στα 53 της χρόνια, μητέρα και γιαγιά με πέντε εγγονάκια, αποφάσισε να καθίσει και πάλι στα θρανία. 

Η κ. Βάνια μίλησε στο Κρήτη TV για την απόφασή της να ξαναπιάσει το κομμάτι της εκπαίδευσης από εκεί που το άφησε όταν σταμάτησε το σχολείο όταν παντρεύτηκε. Η ίδια υποστήριξε ότι δεν είχε την καθημερινότητα που θα ήθελε και έτσι αποφάσισε να εγγραφεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Μάλιστα, όταν το εκμυστηρεύτηκε στο μεγαλύτερο από τα πέντε εγγόνια της, εκείνο της είπε: «Γιαγιά είσαι γριά για σχολείο», με την ίδια να του απαντά: «Δεν πειράζει και οι γριές πάνε σχολείο». 

Δείτε τις δηλώσεις της κ. Βάνια

Με πέντε εγγόνια επέστρεψε στο σχολείο

Όπως είπαν οι εκπαιδευτές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, οι συνθήκες δεν είναι πάντα εύκολες, καθώς οι μαθητές έχουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην επαγγελματική, την προσωπική ζωή και το σχολείο. «Κάποιοι έρχονται με τα ρούχα της δουλειάς κατευθείαν από την εργασία τους». Όπως σημειώνουν θέλει υπομονή και ένα υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον. 

Το ρεπορτάζ του Κρήτη TV σημειώνει ότι οι εκπαιδευόμενες και οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων «αποτελούν παραδείγματα επιμονής, θέλησης και πίστης πως η δίψα για μάθηση οδηγεί σε πιο φωτεινούς δρόμους».  Στην ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι που κάποια στιγμή στη ζωή τους αποφάσισαν να συνεχίσουν το σχολείο που κάποτε εγκατέλειψαν. Κινητήριος δύναμή τους η ενθάρρυνση από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.