- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Με απουσίες στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αρκετά εκλογικά τμήματα
Ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει δικαίωμα να «επιστρατεύσει» πολίτες
Εκλογές 2023: Μικροπροβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές σε διάφορες περιοχές της χώρας
Αρκετά είναι τα προβλήματα σε εκλογικά τμήματα στα οποία δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις σημερινές κάλπες.
Πάντως, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει δικαίωμα να ζητήσει από πολίτες, οι οποίοι προσέρχονται να ψηφίσουν να καθίσουν και να γίνουν μέλη της εφορευτικής επιτροπής.
Θεσσαλονίκη: Σε… αναζήτηση εφορευτικής επιτροπής δικαστική αντιπρόσωπος
Στο πρώτο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο 162ο τμήμα, η δικαστική αντιπρόσωπος είναι μόνη της, καθώς στις 7 το πρωί, ακόμη δεν είχε εμφανιστεί η Εφορευτική Επιτροπή.
Οι ψηφοφόροι άρχισαν να έρχονται, ενώ τουλάχιστον 600 είναι τα εκλογικά τμήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Πάντως, όπως υποστηρίζουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, η εκλογική διαδικασία, αυτή τη φορά, είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς δεν υπάρχει καταμέτρηση σταυρών.
Γενικότερα, στη Θεσσαλονίκη τα τμήματα άνοιξαν κανονικά. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αναντιστοιχία ονομάτων των εφορευτικών με αυτά των διορισθέντων που εμφανίζονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ
Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή ταυτότητα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστικού αντιπροσώπου αν θα την δεχτεί, ενώ, εάν παρακωλύεται η διαδικασία, μπορεί να ζητήσει την κανονική.
Μικρή καθυστέρηση και στην Αιτωλοακαρνανία
Με μικρά προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, «με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε ένα εκλογικό τμήμα της ορεινής Ναυπακτίας διότι παρουσίασε βλάβη το αυτοκίνητο του δικαστικού αντιπροσώπου».
Επίσης, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, «με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και σε άλλα δύο εκλογικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω αργοπορίας των δικαστικών αντιπροσώπων».
Πάντως, όπως τόνισε η Μαρία Σαλμά, «όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους, η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
«Aνύπαρκτες» οι εφορευτικές επιτροπές στην Κέρκυρα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται και αύριο οι έντονες βροχοπτώσεις
Η ενημέρωση του Λιμενικού
Σοβαρές καταστροφές σε ζωικό κεφάλαιο και υποδομές από το πέρασμα της κακοκαιρίας
Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου
Όσα τόνισε η Μαρία Σάκκαρη για τον γάμο με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Έσπασε το πίσω τζάμι του λεωφορείου μετά από σύγκρουση
Πυρκαγιά σε πολυκατοικία από κεραυνό και εκτροπές αεροσκαφών λόγω νεροποντής
Γλίστρησε και έπεσε από μεγάλο ύψος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Ηλίας Στύλος, ο street artist γνωστός μέσα από το ψευδώνυμο «Hayate», είπε το δικό του τελευταίο «αντίο» στον τραγουδιστή
Το νησί με τη μικρότερη μείωση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Ισχυρίζεται ότι του χρωστούσε 5.000 ευρώ
«Δεν θα γράψεις εσύ εμένα», φέρεται να τους είπε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.