Ελλαδα

Επτά νέες συλλήψεις για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολωνός: Συνεχίζονται οι συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης
© EUROKINISSI

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Επτά νέες συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Σε ακόμα επτά συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και δύο Έλληνες , οι οποίοι είναι πατέρας και γιος, 48 και 20 ετών. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Η έκτη κατάθεση που οδήγησε στις συλλήψεις

Σημειώνεται ότι οι νέες συλλήψεις προέκυψαν μετά τη νέα κατάθεση της 12χρονης στις αρχές. Πρόκειται για μία κατάθεση που οδήγησε στην ταυτοποίηση και άλλων ατόμων στην υπόθεση. Ήδη έχουν συλληφθεί 24 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και η μητέρα του κοριτσιού. 

Απόστολος Λύτρας: «Μου κάνει εντύπωση η καθυστέρηση που υπάρχει»

Τις προηγούμενες ημέρες ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης είχε εκφράσει τα παράπονά του για καθυστέρηση της υπόθεσης. «Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η καθυστέρηση που υπάρχει. Δεν έχουν καν καλεστεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχει υποδείξει το παιδί. Έχει δώσει όλα τα στοιχεία και είναι πολύ εύκολο για τις ανακριτικές αρχές να βρουν τους συγκεκριμένους άνδρες», είχε πει ο Απόστολος Λύτρας στο Star.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό βρήκε το φως της δημοσιότητας τον Οκτώβριο του 2022. Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος που διατηρούσε μίνι-μάρκετ στον Κολωνό, είναι ο βασικός κατηγορούμενος, καθώς είναι το πρόσωπό που βίαζε και εξέδιδε το κοριτσάκι.

Ο Ηλίας Μίχος είχε δημιουργήσει προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης σε ιστοσελίδα γνωριμιών, προσελκύοντας υποψηφίους «πελάτες» που στη συνέχεια βρισκόντουσαν και βίαζαν το κορίτσι. Ο παιδοβιαστής φέρεται να πήγαινε και σε οίκο ανοχής τη 12χρονη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ